Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesinde saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına, özellikle seralara büyük bir hasar verdi. Domates, kabak, çilek ve salatalık ekili seraların naylon brandaları, rüzgâr nedeniyle yırtılırken, ürünler de zarar gördü.
Doğu Akdeniz'de yaşanan olumsuz hava şartları Silifke'de de etkili oldu. Saatteki hızı yaklaşık 90 kilometreyi bulan rüzgar, özellikle Atayurt Beldesi'ndeki seralara zarar verdi. Naylonları yırtılan ve ürünlerin zarar gördüğü seralarda maddi hasar oluşurken, fırtınadan beldedeki yaklaşık 30 seranın zarar gördüğü tahmin ediliyor.
Fırtınadan domates serasının büyük hasar gördüğünü belirten çiftçi Hasan Üredi, "Sabah kalktığımızda seralarımızın rüzgâr nedeniyle zarar gördüğünü fark ettik. Ürünlerimiz büyük zarar gördü. Bu zararı karşılayabilmek için devletten yardım istiyoruz" dedi.
Zararlarının çok büyük olduğunu belirten Mehmet Gedik ise, "Gece başlayan fırtına seralarımıza zarar verdi. Seraların üstü açık ve demirleri yıkılmış durumda. Kişi başı yaklaşık 15-20 bin lira zararımız var. Mahsulü satalım desek onlar da bu gece donacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine çok sayıda başvurunun yapıldığını, görevlilerin zarar gören seralarda başlattıkları incelemelerini sürdürdüğünü belirtti.

MO(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)