İrfan ÇAM/HONAZ (Denizli), ()- DENİZLİ'de gece etkili olan ve saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan fırtına en çok Honaz İlçesi'ndeki erik üreticilerini vurdu. Şiddetli rüzgar nedeniyle erik ağaçlarında neredeyse bütün ürünler yere döküldü. Bölgede Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Honaz İlçesi'nde şiddetli rüzgar erik üreticilerinin neredeyse tamamını vurdu. Fırtınayla etkili olan yağmur sırasında ağaçlardaki bütün erikler yere döküldü. 1500 dekar alanda yaklaşık 2 bin ton erik üretilen ilçedeki fırtına çiftçilerin kabusu oldu. Toplanmasına henüz başlanmayan erikler, şiddetli rüzgar nedeniyle yere dökülünce üretici büyük zarar gördü. Rüzgar nedeniyle bazı bahçelerde erik ağaçları devrilirken, erikler de toplanamaz hale geldi. Tonlarca erik, çamur içindeki tarlalarda telef oldu.

Erik üreticisi Eşref Arslanpir, şiddetli rüzgar nedeniyle yaklaşık 60 ton eriğinin telef olduğunu belirterek, "Yetkililerden yardım istiyoruz. Şiddetli rüzgar nedeniyle bütün ürünümüz tarlaya döküldü. Benim gibi çok sayıda erik üreticisi mağdur duruma düştü. Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz" dedi.

Öte yandan İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Şimdiye kadar yaklaşık yüzde 30 civarında eriğin bahçelerde yere dökülüp, telef olduğu öğrenildi.

İÇ (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)