Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yaşayan Finlandiyalı seçmenler, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Finlandiya adına görev yapacak 13 milletvekilini seçmek için sandık başına gitti.
Finlandiya'da 18 Mayıs Pazar günü yapılacak AP seçimi öncesinde Alanya'da yerleşik yaşayan seçmenlerin Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosluğu'nda oy kullanma işlemleri başladı. Yaklaşık 1500 Finlandiyalı seçmen, saat 10.00'dan itibaren 14 ayrı partiden 251 aday arasından tercihlerini yapıyor. Adaylar arasında Yeşiller Partisi'nden Türk milletvekili Ozan Yanar da yer alıyor.
EN ÇOK SEÇMEN ALANYA'DA
Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, Fin seçmenlerin Alanya'da 2 gün süreyle oy kullanacağını söyledi. Türkiye'de en fazla Finlandiyalının Alanya'da yaşadığını belirten Müftüoğlu, "Finlandiya hükümeti tarafından bize bildirilen 251 aday var. Bu seçimi Ankara Büyükelçiliği organize ediyor. Seçmenler, 14 partinin 251 adayı için oy kullanıyor. 751 üyeli AP'de, 13 Finlandiyalı üye bulunuyor. Finlandiyalılar 13 üyeyi seçmek için oy kullanıyor" dedi.
Bugün saat 14.30 sıralarına kadar 150 kişinin oy kullandığını kaydeden Müftüoğlu, "2 günde yaklaşık 1000 civarında oy kullanılacağını düşünüyoruz. Türkiye'de Alanya, İstanbul ve Ankara'da oy kullanılıyor. Finlandiyalılar böyle bir hizmeti burada aldıkları için çok memnunlar. İnşallah Finlandiyalılar için hayırlı bir seçim olur" diye konuştu.

TE(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)