ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde, CHP İlçe Örgütü, '17 Aralık soruşturması' ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili 'topal ördeğe' benzettiği AK Parti hükümeti ve Halk Bankası'nı ayakkabı kutusundan 'ördek' çıkararak protesto etti.
Halk Bankası Finike Şubesi önünde toplanan partililer, 'Hırsız var', 'Avantasını kapanlar partisi', 'Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar', '17 Aralık kul ve yetim hakkı bayramı', 'Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler, çökmek zorundadırlar' yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi. Hükümet aleyhine slogan atan eylemciler, yanlarında getirdikleri ayakkabı kutusundan çıkardıkları 'ördek'le ilginç bir eylem yaptı.
Grup adına açıklama yapan CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, Türkiye gündemini derinden etkileyen, Başbakan ve bakan çocuklarından banka genel müdürlerine uzanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun etkilerinin unutturulmaya çalışıldığını iddia etti. Yolsuzluk ve rüşvetin belgelendirilmiş olmasına rağmen üstünün kapatılmak istendiğini kaydeden Eker, şunları söyledi:
"Bu, tuzun da koktuğunun resmidir. Hırsızlık şaibesi bakanlar ve üzerini kamufle etmeye çalışan Başbakanımız artık topal ördektir. Kendi seçtikleri Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, 'Bu ülkede hukuk cinayeti işleniyor, 138'inci madde ölmüştür' sözü, AKP iktidarının resmen olmasa da fiilen çöktüğünü doğrulamıştır. 'Din, peygamber, biz daha çok Müslümanız edebiyatı' yaparak 2002'de iktidara gelen AKP hükümeti, İslam dininde haram, kul ve yetim hakkı yemenin en büyük günah olduğunu kendi nefislerine yenik düşerek unutmuşlardır."
KARGALAR BİLE İNANMADI
Halk Bankası'nın tutuklanan genel müdürüne de seslenen Eker, "Ayakkabı kutusunda ele geçirilen 4,5 milyon dolarla imam hatip okulu yaptıracağınızı söylediniz. Buna kargalar bile inanmadı. Aldığınız avanta ve haram paranın üstünü, dinimizin öğretildiği okullardan yaptıracağınızı söylemeniz, sizin gibi istismarcıların dinimizi ne kadar dejenere ettiğinin son noktasıdır" dedi.