Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde maden faciasında yaşamını yitiren işçiler, Antalya'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Alana, ölen işçiler anısına 298 baret konularak 'Soma' yazıldı.
Yunuslu Park Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma programına, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı MHP'li Kaan Osman Sarıoğlu, ilçe müftüsü Lütfü İmamoğlu, daire amirleri, belediye personeli ve çok sayıda kişi katıldı. Tören öncesinde Belediye Başkanı Sarıoğlu, Atatürk Anıtı'na siyah çelenk sundu. Etkinlik saatinde yaşamını yitiren işçi sayısı 298 olarak açıklandığı için Yunuslu Park'ta her işçi için bir baret konuldu, baretlerle 'Soma' yazıldı. Alana, 'Kalbimiz Soma'da' ve 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin anısına' yazılı afişler asıldı. Alanda, ayrıca Soma'da kurtarma çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.
Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Soma'da meydana gelen büyük acının anısına anma programı düzenlediklerini belirtti. Soma'da yaşanan acıyı paylaşmak, orada yaşanan acıya ortak olmak için toplandıklarını kaydeden Başkan Sarıoğlu, şöyle dedi:
"Faciada yaşamını yitiren şehitlerimizi temsilen, her şehidimiz için bir madenci baretiyle bu tarifsiz acıya ortak olmak ve dikkat çekmek istedik. Türk milletinin başı sağ olsun. Ulusça yasa büründüğümüz şu günlerde, Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum."
Belediye Başkanı Sarıoğlu'nun konuşması ardından, ilçe müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından dua okundu.

SS(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)