Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi ve Gökova'da çekilecek, deniz dibi kirliliğinin mizahi dille ele alınacağı 'İnaf Gari' adlı film öncesinde oyuncuların katılımıyla atık yağ toplama etkinliği düzenlendi.
Yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı, 2009 yılında çektiği 'Hadigari Cumhur' ve 2011 yılındaki 'Yürügari İbram' filmlerinin ardından deniz dibi kirliliğini mizahi bir dille ele alacağı 'İnaf Gari'nin çekimlerine 13 Ekim'de başlayacak. Çekimlere başlanana kadar çevre duyarlılığına dikkat çekecek konularda etkinlik yapacağını duyuran Özakıncı, ev ve işyerlerindeki atık bitkisel yağların lavaboya dökülmemesi gerektiğinden hareketle atık yağ toplama etkinliği düzenledi. Barış Meydanı'ndaki etkinlik için atık yağ toplamada lisanslı bir firmaya ait aracın önüne stant kuruldu. 'Atık yağları lavaboya dökmeyin bize getirin gari' sloganıyla başlayan etkinlikte, vatandaşlara, atıkların zararlarını anlatan el ilanları dağıtıldı. Ayrıca sözlü olarak da bilgilendirme yapıldı. Geçen ay deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliği düzenleyen Özakıncı, "Şimdi de atık yağları topluyoruz. 'Lavaboya dökmeyin denize gitmesin' diyoruz. Vatandaşlara, atık yağların çevreye, canlı yaşamına, su kaynaklarımıza olumsuz etkilerinden söz ederek atık yağları lisanslı firmalara teslim etmelerini öneriyoruz" dedi.
Atık yağ toplama etkinliğine filmde rol alacak bazı oyuncular da katıldı. Bodrum şivesiyle rol alacak oyuncular, filmde atık yağ ile ilgili yer alacak repliği de okudu. Replikte, atık yağların kanalizasyon sistemine zararı, atık yağların toplanma şekli, para ile satın alanlara verilmemesi, lavaboya dökülmemesi konusunda cümleler yer aldı.

OU(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)