İZMİR'de her evlenen çiftin bir fidan diktiği Mutluluk Ormanı'nı açan Karşıyaka Belediyesi, fidan dikmeyene ruhsat da vermeyecek. Her 25 metrekarelik inşaat alanı için bir fidan dikme şartı getiren belediye, fidan dikimine uygun olmayan yapıların sahiplerini, ormana yönlendirecek.
Daha yeşil bir Karşıyaka için yeşil atağı başlatan CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, her evlenen çiftin bir fidan diktiği Mutluluk Ormanı'nın yanısıra vereceği inşaat ruhsatları için de fidan dikilmesini isteyecek. İnşaat ruhsatı verirken her 25 metrekare için bir fidan dikilmesini talep edecek olan Akpınar, yapının bahçesi fidan dikimine uygun değilse ruhsat isteyeni ormana yönlendirecek. Akpınar, aldığı bu yeşil kararın gerekçesini şöyle anlattı:
"Karşıyaka'ya yeşil ufuklar açmak istiyoruz. Amacımız; beton binalar arasında nefes alabileceğimiz yeşil alanlar yaratmak. Karşıyaka'da 305 parkımız var. Kişi başına 5 metrekare yeşil alan düşüyor. Gezi'de direnişin çıkış noktası yeşil alanların yok edilmesiydi. Ben bu ruhla belediye başkanlığı yapıyorum. Müteahhit, inşaat yaparken ağaç da dikecek. İçinde ağaç olmayan yapı olmayacak. Bazı inşaatların planı ağaç dikimine uygun olmayabilir. Onlar da Mutluluk Ormanı'na fidan dikecek. Fidanları ben belediyenin fidanlığından vereceğim. Karşıyaka'yı İzmir'in yeşil başkenti yapacağım."

FOTOĞRAFLI