Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta, belediyenin düzenlediği fidan dikim töreninde faciadan dönüldü. Meyilli arazide sürücüsüz olarak yaklaşık 200 metre giden dozer, tören alanındaki kalabalığa 50 metre kala park halindeki bir kamyonete çarpıp ağaçlara takılarak durdu.
Uşak Belediyesi'nin Karaağaç Piknik ve Mesire Alanı'nda fidan dikim töreni düzenlendi. Törene, Bağımsız Uşak belediye Başkanı Ali Erdoğan ve büyük bölümü kadın ve çocuk 50 kişi katıldı. Fidan dikiminde 15 bin çam fidanı toprakla buluşturulup, can suyu verildi. Bu sırada törenin yapıldığı alanın 200 metre ilerisindeki harfiyat alınında park halinde olan ve belediye tarafından kiralandığı öğrenilen bir dozer, meyilli arazide sürüsüz olarak hareket etti. Yaklaşık 200 metre ilerleyen dozer önce 64 KT 702 plakalı pick-up kamyonete çarptı, ardından ağaçlara takılarak tören alanındakilere 50 metre mesafede durdu. Çarpışma nedeniyle çıkan sesin geldiği yöne bakan törendeki kalabalık, dozeri görünce büyük şaşkınlık yaşadı.
Belediye Başkanı Ali Erdoğan, dozerin yanına gidip, olup biten hpakkında bilgi alırken, "Allah korudu. Dozer kalabalığın arasına dalsaydı, üzücü şeyler yaşanabilirdi" dedi. El freninin çekilmesi unutulduğu sanılan dozer, daha sonra başka bir kepçe operatörü tarafından çalıştırılarak, olay yerinden uzaklaştırıldı.

YK (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)