TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM'de kabul edilen İnternet Yasası'nı, sosyal paylaşım sitelerini çok iyi kullanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylayıp, onaylamayacağını merak ettiğini belirterek, "AB yasalarına aykırı bir yasayı onaylayacak ve birde seçime girecek olursa o zaman bizde yurttaş olarak O'na oy verip vermemeyi değerlendireceğiz" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, CHP'nin tekrar belediye başkan adayı gösterdiği Mehmet Kocadon'u 200 yıllık eski Yağhane'deki seçim ofisinde ziyaret etti. Başkan Kocadon, Feyzioğlu'nu CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP yönetim kurulu üyeleriyle karşıladı. Ziyaret sırasında bodrum mandalinası ikram edilen Feyzioğlu, yaklaşık 35 yıldır Bodrumlu olduğunu ve Bitez Beldesi'ndeki evine sık sık geldiğini belirtip, "Seçimler öncesinde yıllar önceden tanıdığım sayın Kocadon'u ziyaret edip, başarı diledim. Ancak Bodrum'da seçim yarışına katılacak tüm adayları da teker teker ziyaret edip Bodrum ve bakir beldeler için ne yapacaklarını sorup öğreneceğim. Kocadon'u belediye başkanlığı yaptığı dönemlerden çok iyi tanıyorum. Bodrum'un son 4 yılını gördük. Kocadon, Bodrum'u 4 yılda yeniden yarattı. Kendisinden ve diğer başkanlardan ricam Bodrum'un rant uğruna yapılaşmaya yenik düşürmesinler" dedi.

"İSTEMEZÜKÇÜLERDEN DEĞİLİM"

Basın mensuplarının TBMM'den geçen İnternet Yasası ile ilgili soruları üzerine Feyzioğlu, Türkiye'nin 2012'nin Aralık ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından tazminata mahkum edildiğini hatırlatıp, "Yasa hazırlandı, Cumhurbaşkanı'na sunuldu. Cumhurbaşkanı interneti, sosyal paylaşım sitelerini çok iyi kullanıyor, bir yurttaş olarak. Cumhurbaşkanı'nın bu yasayı onaylayıp, onaylamayacağını merakla bekliyorum. Cumhurbaşkanı bu kadar sıklıkla kullandığı internet konusunda AB yasalarına aykırı bir yasayı onaylayacak ve birde seçime girecek olursa o zaman bizde yurttaş olarak O'na oy verip vermemeyi değerlendireceğiz" dedi.

Yeni hazırlanan İnternet Yasası'nın AİHM'nin 2012 yılında verdiği karara da tam ters olduğunu belirten Feyzioğlu, "Biz her yasadan önce doğru bildiklerimizi söyledik. Asla İstemezükçülerden olmadık. Doğruya doğru, eksiğe eksik, yanlışa yanlış dedik. Çünkü bu yasanın yanlışlığı insanların haber ve bilgi alma özgürlüklerinin kısıtlanmasından kaynaklanıyor. Düşünün iki yıl boyunca sizin çocuğunuzun eşinizin girdiği tüm site ve arama motorları takip edilecek ve birileri yeri geldiğinde bunları kullanabilecek. Bizim internete nereye girdiğimizden kime ne? Yasaya göre 4 saat yasaklamanın ardından Sulh Mahkemeleri 24 saat içinde karar verecek. Yasa tersten çalışmaz, aksi olmalıydı yani. Önce yargı yasaklamaya karar vermeliydi, idare uygulamalıydı. TİB başkanına bu iş bırakılarak idareye büyük yetki veriliyor. İdare kendisini eleştiren siteleri kapatacaktır, yasaklayacaktır. Demokrasilerde bu kabul edilemez. Bu çağdışı bir anlayış ve uygulamadır. İnternete sansür uygulamasını, katılımcı demokrasiye aykırılığı yanında, başta AİHM ve ülkemizin taraf olduğu diğer uluslararası düzenlemelerde tanımlanmış olan ifade özgürlüğüne de aykırı buluyorum" dedi.

"TECRÜBELERİMİZLE AĞIR VASITA ŞOFÖRÜ OLDUK"

Açıklamalarının ardından Feyzioğlu'na üzerinde adının yazıldığı kalem hediye eden Kocadon ise "Sohbetimiz esnasında Feyzioğlu, ustalık dönemine girdiğimi söylemişti. Aman başkanım, ustalığı falan karıştırmayın, biz artık tecrübelerimizle ağır vasıta şoförü olduk. Ustalık kalsın, işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Başta Bitez olmak üzere birçok beldemizi ve şehir merkezimizi her türlü yağmaya, talana ve ranta karşı koruyacağız. Bodrum'un tek katlı, iki katlı evleri ve mimarisini bu güne kadar korumayı başardık. Bundan sonra da Bodrum mandalinası, yöresel ürünleri ve değerleri ile dünya markası olmayı sürdürecek" dedi.

Feyzioğlu, ziyaretin ardından seçim ofisinden ayrıldı.