Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyareti sonrası açıklama yaptı. Saat 11.00 sıralarında Silivri Cezaevi'ne gelen Feyzioğlu yaklaşık 1,5 saat içeride kaldı. Metin Feyzioğlu, çıkışta açıklama yaptı. "KOŞULSUZ DESTEK ALDIM"
Feyzioğlu, İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan ile görüştüğünü ve "Koşulsuz destek aldığını" ifade etti.
Metin Feyzioğlu, "Biliyorsunuz bir süredir devlet krizi haline almış bu krizden çıkış için Türkiye Barolar Birliği olarak ciddi formül arayışı içindeyiz. Devletin çıkmış çivilerini yeniden yerine çakmak için mücadele ediyoruz" dedi
Feyzioğlu, "Bu ülkenin başbakanı, içişleri bakanı ve danışmanları, en yetkili ağızlar, 'yargının içinde bir paralel devlet var' demişse ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurulmuş demişlerse bunu görmezden gelmemiz mümkün değildir. Bunu görme, duyma diyenler varsa onlar bir gün kendilerini bir odaya kilitlesin ve baksınlar ne düşünüyorlar. Bizim yaklaşımımız bir davayla bir kişiyle değildir. Elimizde cayır cayır yanan sorun şudur; Temmuz 2012'de özel görevli mahkemelerinin kaldırılmasına karar verilirken aynı ayna büyük bir yanlışlık yapıldı. Bu mahkemelerini ellerindeki işlerin bitirinceye kadar çalışmaların karar verildi. Fevkalede yanlış oldu. Bu geçici 2. maddedir. Bu gecici 2. madde nedeniyle Türkiye'de hukuk trajedileri yaşanmaktadır" diye konuştu. "ÖNÜMÜZDE BİR AF GÖRÜNMEMEKTE"
"Biraz önce İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan ile görüştüm" diyen Metin Feyzioğlu, Sayın Kanadoğlu'nun söylediği 310. maddeyi, 'bizi celladımızın insafına terketmek istiyorlar' diye karşıladılar. Özel görevli mahkemeleri kapatmadığımız, Türkiye'de çift başlı yargıyı sonlardırmadığımız ve Yargıtay'a bu davalara yeniden bakacaksın emri getirmediğimiz takdirde çözüm olmayacaktır. Mahkumiyet kararlarını üzerine birer çivi daha çakılacaktır. Önümüzde bir af görünmemekte. Bir kere suçsuz olduğunu haykıran bu insanlar af değil adil yargılama ve beraat beklemektedir. Af bir seçenek olmaktan çıktığında bu işi yargıyla çözmekten başka bir seçenek kalmıyor" ifadesini kullandı. "20 YILDAN ÖNCE, 30 SENEDEN ÖNCE"
"Hukukun üstünlüğü belli kişiler için değil tüm yurttaşlar için istiyoruz" diyen Feyzioğlu, "Devletin en yukarı kademelerinde olanlar kumpas açıklamaları yaptı. Bugüne kadar niçin söylemediler. Bugüne kadar bunu söylememiş olmamalarını eleştirmedik mi? Şimdi bunu söylüyorlarsa gelin birlikte çözelim diyoruz. Yeniden yargılama başlandığında hükümlü sıfatları ortadan kalkacağı için mahkemelerin derhal tahliye kararı vermesi mümkündür. Yeterki yeniden yargılamayı sağlayalım" dedi.
Feyzioğlu, "Yeniden yargılama ne zaman başlar" şeklindeki soruya ise verilen cezalara atıfta bulunarak "20 yıldan önce, 30 seneden önce kuşkusuz" yanıtını verdi.
Metin Feyzioğlu, cezaevinde görüştüğü kişilerin, "Yolsuzluk soruşturması sonuna kadar devam etsin. Ancak yolsuzluk soruşturması yapılıyor diye birileri bizi burada unutmaya veya takasa kalkmasın" dediğini vurguladı.