FEYZİOĞLU 2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İŞ HANINI İNCELEDİ
Kahramanmaraş'taki açılışın ardından Gaziantep'e gelen Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, geçen perşembe günü çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği iş merkezinde incelemede bulundu. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Feyzioğlu, "Öncelikle hayatını kaybedene iki işçi kardeşimize başsağlığı diliyoruz. Çok üzücü bir olay. Dışarıdan konuşmak kolay, o yüzden acıyı paylaşabilmek ve daha da yakından görebilmek adına olay yerine gelmek istedik" dedi.
Yaşanan olaylardan ders alınması gerektiğini belirten Metin Feyzioğlu, insan hayatının ucuz olmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, "İnsandan daha da değerli yaşayan bir varlık yok dünyada. Bunu kavradığımız takdirde, bir şey olmazdan aslında çok şey çıktığını anlayacağımız kanaatindeyim. Yangın tüpü mü eksikti, böyle bir yerde çalışma olur muydu, çıkışlarda mı sorun vardı, olması gerektiğinden daha kalabalık mı yerleşmişti, havalandırması iyi miydi? Demek ki hepsinde bir zaaf var ki hepsinde olmaması gerektiği gibi ki böyle bir yangın çıktı ve böyle üzücü sonuçlara yol açtı" diye konuştu.
Olayı yakından takip ettiklerini ifade eden Feyzioğlu, gelişmeleri de kamuoyuyla paylaşacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:
"Bir taraftan bu acıların derhal sarılması için yetkililerin derhal harekete geçmesi lazım. Diğer yandan da gayet sıkı tedbirlerin alınması gerekiyor. Türkiye Barolar Birliği'nde bu hususları takip etmek üzere emeğin hakkını korumak üzere 'emek komisyon' kuruldu, Bu komisyon grevdeki seslerini duyuramayan işçilerin sesi olarak göreve başladı. Şimdi de bu konuyu yakından inceleyeceğiz ve adaletin tecelli etmesi için başta Gaziantep olmak üzere bölgedeki barolarımızla birlikte bu üzücü olayı takip edeceğiz. Gelişmeleri de sizlerle paylaşacağız."
Mehmet BULUT/GAZİANTEP, ()