'TÜKİYE'NİN EN KIRILGAN İKİ FAY HATTI MEZHEP VE ETNİK YAPI'
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun düzenlediği konferansa katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ak Parti Isparta Gençlik Kolları üyesi grubun kendisini protesto etmesini değerlendirdi. Belediye Kültür Sineması salonuna girerken küçük çaplı bir eylem yapıldığı anlatan Feyzioğlu, "Genç arkadaşlarıma kızmadım. Onların tertemiz heyecanlarını, saflıklarını, siyasi amaçlarla belli yerlere yönlendiren, onların düşünmelerinden korkanlara kızın. Gençlerin düşünmesinden, gençlerin söz sahibi olmasından, gençlerin Atatürk'ü anlayarak Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmasından korkanlara kızın. Bizim rahatsızlığımız bunlar. Yoksa kuşkusuz insanlarımızdan rahatsız olmayız" diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN KIRILGAN FAY HATLARI
Bu değerlendirmenin ardından konferansına başlayan Feyzioğlu, Türkiye'nin çok kırılgan iki fay hattı üzerinde durduğunu söyledi. Bunlardan birincisinin 'mezhep', ikincisinin ise 'etnik' fay hattı olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti: "Sanıyorum bu iki fay hattı, Osmanlı İmparatorluğu dahil olmak üzere hiç bu kadar en üst seviyeden gerdirilmemiş ve zorlanmamıştır. Hiç en üst seviyeden bu hatlar kırılsın diye bu kadar uğraş verilmemiştir. Öyle tehlikeli bombalar ki bunlar, fitilinin ateşlemesi halinde kolay kolay söndürülmesi imkansız. O sebeple birisi çantanın kolunu koparmak istiyorsa tam da bizim yapmamızı istediği aksi hareketi inatla yapmayacağız. Ve kopartmayacağız ve böldürmeyeceğiz ve parçalatmayacağız."
'ÇANTALI ÖRNEK'
Sahneye çantalı bir kadını davet eden Feyzioğlu, "Halbuki bizim görevimiz bu çantanın sapını kopartmamak. İki taraftan çekersek bu çantanın sapı kopar. Ama çantayı bu tarafa çekeceğime gidip de ablama sarılsam, canımsın, ciğerimsin desem çantanın sapı kopmaz" dedi.
Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmediklerini de belirten Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hele hele siyasi iktidarın koalisyonu, cemaat ve parti koalisyonu tam orta yerinden çatladığında bu boşluktan yararlanıp siperden başını kaldıranlardan değiliz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyorduk. Bugün aslan kesilip birilerine bağıracak gücü kendinde görenler 5-6 sene önce balyoz üstüne balyoz inerken bu toplumun başına büyük bir suskunluk hatta bir kısmı çılgınca bir alkışlama telaşı içindeydi. Olsun. Yanlışın neresinden dönersek kardır kabul ederiz. Ama yıllardır bu mücadeleyi yılmadan verenlere parmak sallayıp 'niçin mücadele etmiyorsun' derse birisi, bunun cevabını veririz."

ME(YK/AAA) (FOTOĞRAFLI)