KIRKLARELİ BAROSUNU ZİYARET ETTİ
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki ziyaretlerinin ardından Kırklareli’ne geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Baro Başkanı Avukat Harun Saygılı’yı makamında ziyaret etti. Kırklareli’nde Gezi Parkı eylemleri için düzenlenen destek yürüyüşlerine katıldıkları için haklarında dava açılanları hatırlatan Feyzioğlu bunun bir ‘cadı avı’ olduğunu ifade ederek, “Gezi olayları polis şiddeti ile zirveye çıkmışken ve pek çok üzüntülü olay yaşanmışken, Cumhurbaşkanını ziyaret ettim. Kendisinden olaylara el koymasını talep ettiğimizde kendilerine bir sorum oldu. Gezi olayları sonrası ‘cadı avı olacak mı?’ diye sordum. Cevap olarak ‘Umut ediyorum böyle bir şey olmayacak demişti.’ Bir yıl önceki söylemime gönderme yapıyorum. Cadı avının gerçekleşip gerçekleşmediğini merak edenler Kırklareli’ne baksınlar. Buradaki tipik bir cadı avıdır. Dünyada en barışçıl gösterilerini sergileyen insanların soruşturulması ve yargılanması demokrasinin ayıbıdır. Sanıyorum onları soruşturanların sorumluluğu vardır. Soruşturulanların değil” dedi.
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ SİYASETİ”
Feyzioğlu, Kırklareli Barosunun ardından Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu makamında ziyaret etti. Görevinin ‘hukukun üstünlüğü siyasi’ yapmak olduğunu ifade eden Metin Feyzioğlu, “Bunu da yaptığımızı da düşünüyorum. Birileri ‘Siyaset mi yapıyorsun?’ dediğinde, ‘evet’ hukukun üstünlüğü siyaseti yapıyoruz. Bu sizin alışık olmadığınız ve bilmediğiniz bir siyaset. O yüzden siyasi partiler ‘benim tapulu arazime girdin’ diyerek bize haksız bir öfke gösteriyorlar. Hukukun üstünlüğünü savunmak, demokrasiyi savunmak hepimizin görevi, yurttaş olmanın görevi. Nitekim son dönemde bütün kurumlara ve maalesef siyaset mekanizmasına güven sıfırın altına doğru hızla ilerlerken, yargının konuşan yüzü olan, halk için konuşan yüzü olan avukatlara ve Türkiye Barolar Sirliğine de güven zirve yapmıştır. Bundan herkesin çıkarması gereken dersler var. Bizim konuşmalarımız bize sövüp sayanlar da olmak üzere birleştirici. Sövmeye sövmeyle karşılık vermeyiz. Yanlışına dik bir şekilde durup hatırlatarak cevap veririz. Herkesin yüreğini ve kalbini kazanmaya çalışırız. Hukukun üstülüğü derken, yargı bağımsızlığı derken aslında avukatların en temel sorununu dile getiririz” diye konuştu.
Kırklareli’ndeki ziyaretlerini tamamlayan Metin Feyzioğlu daha sonra Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından verilen yemeğe katılarak şehirden ayrıldı.

Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ,()-

AÜÜ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)