Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde doğal güzellikleri havadan izleme imkanı sunan 5 kişilik helikopter ilk turuna çıktı.
Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde hizmet vermeye başlayan Whitehaven şirketi, ilçedeki koylar ile tarihi ve turistik mekânların havadan izleneceği helikopter seferleri başlattı. Göcek koylarıyla birlikte Ölüdeniz, Dalyan, İztuzu, Sarıgerme ve Dalaman'ı tur kapsamına alan şirket, doğal güzellikleri havadan görme fırsatı veriyor. Günübirlik turların yanı sıra, Pamukkale, Kapadokya ve Efes gibi mekânlara da havadan ulaşım hizmeti veren şirket, isteğe göre havalimanları ve farklı illere de helikopter taşımacılığı yapıyor. 5 kişilik helikopterle gerçekleştirilen bu turların fiyatı 140 Euro'dan başlayıp 435 Euro'ya kadar çıkıyor. Tura katılanlar en az 15 dakika boyunca gökyüzünde kalarak doğal güzelliklerin seyrine dalıyor.
İLK SEFERİNİ YAPTI
İlk seferini yapan helikopter turu hakkında bilgi veren şirket yetkilisi Mark Sandwith, amaçlarının bölgenin doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Helikopterle havalimanı transferleri de yapıldığını, ihtiyaç halinde sağlık amaçlı taşımacılık da yapılabileceğini dile getiren Sandwith, "Yatlarıyla bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler deniz yoluyla gittikleri koyları artık havadan da görebilecek. Ayrıca yat sahibi olmayan ve bu koyları görme fırsatı bulamayanlar da yine helikopterimizle havadan bu koyların güzelliklerini yaşayabilecek" diye konuştu.
'TURİZME HAREKETLİLİK GETİRİR'
Şirketin ilk uçuşuna katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Taşçı, helikopter turlarıyla bölgedeki turizme hareketlilik geleceğini söyledi. Fethiye'ye gelip de yamaç paraşütü ile uçamayanlara alternatif yeni bir uçuş şekliyle hizmet verileceğini anlatan Taşçı, "Fethiye turizmine kazandırılan bu yeniliğin yerli ve yabancı turistler tarafından beğeniyle karşılanacağına inanıyorum. Bölgemizin doğal güzellikleri havadan bir başka görünüyor. Bu güzellikleri herkesin görmesine imkân verecek bir uygulama. Fethiye'mize hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI