MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde şiddetli yağış nedeniyle 25 yaşındaki Tolgay Zor ile 20 yaşındaki Sıla Zor çiftinin düğünleri, domates fideleri sökülen naylon serada yapıldı.
Fethiye'ye bağlı Bozyer Köyü Toruluk Mahallesi'nde dünyaevine giren turizmci Tolgay Zor ile Sıla Zor, şiddetli yağış nedeniyle düğünlerini naylon serada yaptı. Bitkilerden temizlenip, zemini düzeltilen seradaki düğüne iki aileden yaklaşık 500 kişiyi katıldı. Dışarıdaki şiddetli yağıştan etkilenmeyen çift, gece boyunca kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarıyla birlikte, dans edip oynadı.
'SERALAR HEM EKMEK TEKNEMİZ, HEMDE EĞLENCE YERİMİZ'
Düğünü neden domates serasında yaptıkları sorulan Bozyer Köyü Muhtarı İsmail Avcı, günlerdir özlemle bekledikleri yağmurun bu düğüne rastladığını söyledi. Açık alanda yapılacak düğünün tarihinin önceden alındığını bu yüzden yağmurun hesaba katılmadığını anlatan Avcı, “Seralarımız bizim hem ekmek teknemiz, hem de eğlence yerimizdir. O nedenle böylesine olumsuz hava koşullarının olduğu bir günde düğünümüzü seranın içinde yapmaya karar verdik. İçeride her şey güzel, oynuyoruz, eğleniyoruz. Böylesine bereketli bir günde, dünya evine giren çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz" diye konuştu.
Gelinin dedesi Talip Zor ise yağmurdan etkilenmemek için düğünü naylon serada yaptıklarını dile getirdi. Dışarıda şiddetli yağışların gece boyu devam ettiğini anlatan Zor, seranın içindeki davetlilerin yağıştan etkilenmediğini söyledi.
METREKAREYE 35 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre dün sabahtan itibaren Fethiye'de metrekareye 35 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağışların bugünde devam edeceğini belirtilirken, yağmurun yarından itibaren etkisini azaltacağı kaydedildi.