YALOVA Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplum hizmeti çalışmaları kapsamında Yalova Belediyesi ile ortak yürüttüğü 'Kültürümüz Okuma Projesi’nin 'Vapurda Okuyoruz' ayağı, İstanbul Deniz Otobüsü'ne (İDO) ait feribotta gerçekleştirildi. Öğrenciler, İDO’nun Yalova iskelesinde yolculara Mevlana’nın Mesnevi’sini hediye etti.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yalova Belediyesi ile birlikte yürüttüğü 'Kültürümüz Okuma Projesi'nin bu yılki ilk basamağı başladı. Geçen yıl, 'Parklarda okuyoruz' adıyla başlayan proje kapsamında İDO'ya ait Yalova-Pendik hattındaki 'Recep Tayyip Erdoğan' adlı feribota binen ve 'Kültürümüz Okuma Projesi' yazan tişört giyen öğrenciler, yolculara Mevlana’nın Mesnevi’sini hediye etti.
Projeyle ilgili bilgi veren Yalova Milli Eğitim Şube Müdürü Selda Altan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçen yıl başlattığı projenin bu yıl belediye işbirliği ile devam ettiğini söyled. Altan, "8’inci yüzyıldan beri yani yazılı eserlerimiz ortaya çıktığından beri okuyan bir toplumuz. Bunu yeniden dile getirmek amacıyla ismiyle müsemma olsun diye 'Kültürümüz Okuma Projesi' adı altında bir projeyi planladık. Bu dönem de 'Vapurlarda Okuyoruz' ile ilk basamağını başlatmış bulunuyoruz. Projemizin akabinde 'Huzurevlerinde okuyoruz', 'Kahvehanelerde okuyoruz', 'Kafelerde okuyoruz', 'Anaokullarında okuyoruz' ve 'Piknikte okuyoruz' aşamalarıyla projemizi haziran ayında bitireceğiz. Belediyenin projemize yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
3 BİN MESNEVİ DAĞITILACAK
Proje kapsamında, Mevlana’nın 'Mesnevi' adlı kitabından 3 bin adet dağıtacaklarını kaydeden Altan, halen 50 öğrencinin çalışma yaptığı projede öğrenci sayısının artacağını sözlerine ekledi.