Bahri KARATAŞ/İZMİR, ()- FENERBAHÇE Sol Açık Taraftar Grubu, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin yetim kalan çocuklarını, sevindirdi. Düzenlenen kampanyada toplanan oyuncaklar, madencilerin çocuklarına verildi.
Tarafarlar, 7-13 Haziran arasında Alsancak'ta açtıkları stantta oyuncak ve top bağışlarını kabul etti. Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu, 1 hafta içinde topladıkları oyuncak ve topları, Kınık'ın Elmadere Köyü'nde yaşamını yitiren madencilerin ailelerini ziyaret edip, çocuklarına verdi. Soma'ya yapılacak hiçbir maddi yardımın açılan yaraları sarmaya yetmeyeceğinin bilincinde olduklarını belirten taraftar grubundan, şu açıklama yapıldı:
"Bu sebeple amacımız ateş düşen madenci evlerine taziyede bulunmak ve acılarını bir nebze olsun paylaşabilmekti. Bu vesileyle bir kez daha yaşamını yitiren madenci kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı dilerken, iş kazası olarak literatüre geçen iş cinayetlerinin son bulması için çarpık taşeron sistemine karşı olduğumuzu belirtiyoruz."

FOTOĞRAFLI