NEVŞEHİR, () - FENER Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya’da Geleneksel Bahar Ayini’ni yönetmek üzere Nevşehir’e geldi.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa ve Cemil köylerinde bulunan kiliselerde Geleneksel Bahar Ayini’ni yönetecek olan Fener Rum Patriği Bartholomeus, Nevşehir Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Mehmet Ceylan’la bir süre sohbet etti. Cemil Köyü'nde yarın yapılacak ayininden sonra İstanbul'a döneceğini söyleyen Bartholomeos, “Her defasında yurtdışından farklı ülkelerden arkadaşları getiriyorum. Onlar da Kapadokya’yı, Türkiye’yi tanısınlar, sevsinler, turist getirsinler" dedi.
Müslümanların, kendilerinin Paskalya ve Noel'i kutladığını belirten Bartholomeos, Ramazan ayında kendilerinin de iftar davetlerine katılacağını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye’de doğup yaşamış bir Türk vatandaşı olarak Müslüman kardeşlerimizle haşır neşir olmuşuz. Hep beraber yaşıyoruz, Ramazan Bayramlarını kutluyoruz. Onlar bizim Noelimizi veya Paskalyamızı kutluyorlar. İftarlara katılıyoruz. Şimdiden iftar davetiyeleri almaya başladım. Programım müsait olduğu zamanlar memnuniyetle icabet ediyorum. Müslüman kardeşlerimin sevinçlerini paylaşıyoruz. İftar sofraları etrafında inşallah, rahat bir Ramazan ayı geçirirler. Müslüman kardeşlerimiz gerek Türkiye’de, gerek dünya çapında her zaman duamız, sevgimiz ve dayanışmamız vasıtasıyla birbirimizin yanında olup barış, huzur ve beraberlik içerisinde bu fani hayatımızı geçirmiş oluruz."
Vali Mehmet Ceylan ziyaret sonunda Patrik Bartholomeos’a, Avanos ilçesinde topraktan yapılmış Hitit motifli amfora hediye etti.

FOTOĞRAFLI