AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirdiği çift kol nakli, rahim nakli ve yüz nakilleriyle dünya tıp tarihine geçen Prof. Dr. Ömer Özkan, lise öğrencilerinin idolü oldu.
AÜ Hastanesi B Blok Mor Konferans Salonu'nda Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Ömer Özkan, öğrencilerin hepsiyle tek tek ilgilenip merak ettikleri soruları cevapladı.
Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi Müdürü İmdat Pala, Rehberlik Öğretmeni Kıymet Kahvecioğlu ve Kimya öğretmeni Nurettin Uysal ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen liseliler, yaklaşık 2 saat soru ve cevap şeklinde geçen toplantının ardından hep birlikte yemek yedi.
Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oktay Dinç ve Prof. Dr. Ömer Özkan'ın öğrencilerin merak ettikleri soruların yanı sıra Dekan Prof. Dr. Dinç, öğrencilere fakülteyi tanıttı.
AÜ Tıp Fakültesi'ni basından tanıdıklarını söyleyen öğrenciler, hocalarını da yakından tanımaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Öğrenciler en çok üniversite imkânlarını ve yurt dışı eğitim olanaklarını, değişim yapabilecekleri yabancı ülke üniversitelerini öğrenmek istedi.
Fen Lisesi öğrencilerinin büyük bölümü tıp okumak istediklerini ve Ömer Özkan'ı örnek aldıklarını belirtti. Öğrencilerin soru yağmuruna tuttuğu Prof. Dr. Özkan, "Tıp fakültesinde okuma kararımdan hiç şüphe etmedim. Çok da isteyerek tıp tahsilimi tamamladım" dedi. (FOTOĞRAFLI)