İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 2003 yılında denize balıklama atlama sonucu başını zemine çarpınca felç olan 33 yaşındaki Nuri Şirin, yaptığı yağlı boya tablolarla hayata tutundu. 19 tablosu bulunan Nuri Şirin, "Engelli arkadaşlarıma kendilerini evlerine kapatmamalarını öneriyorum" dedi.
Samsun'un merkez Atakum İlçesi'nde oturan bedensel engelli Nuri Şirin, yaptığı birbirinden güzel yağlı boya tablolarla herkesi kendisine hayran bırakıyor. Liseyi bitirdikten sonra su ve elektrik tesisatı ustalığı yapan Nuri Şirin, 2003 yılında Amasya'da vatani görevini yaparken dağıtım izni için memleketi Samsun'a geldi. Atakum İlçesi'nde bulunan iskeleden balıklama denize atlayan Nuri Şirin, su düzeyinin düşük olması nedeniyle başının üzerine kuma çakıldı. Çarpmanın etkisi ile omuriliklerinde zedelenme görülen Nuri Şirin, felç olarak tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı. Bir süre askeri hastanede tedavi gördüğünü ifade eden Nuri Şirin, şöyle dedi:
"Hastaneden çıktıktan sonra uzun bir süre evde kaldım. Hiç dışarı çıkamadım. Hiçbir sosyal aktivitem yoktu. 2008 yılına kadar evde sadece bilgisayarımla vakit geçiriyordum. 2008 yılında bir arkadaşım sayesinde eşimle tanıştım ve dışarı çıkmaya başladım. Eşim engelli değil. 2009 yılında evlendik. Daha sonra Amisos 55 Engelli Gençlik Spor Kulübü'nü buldum. Burada önce masa tenisine yöneldim. 2011 yılında ahşap boyama kursuna geçtim. 2011 yılının sonlarına doğru fırçayı iyi kullanabildiğimi görünce yağlı boyaya başladım. Bu sanata başladıktan sonra 19 tablo yaptım. Yaptığım tablolarla engelli arkadaşlarıma 'Ben yapamam' diye bir şey olmadığını kanıtladım. Ben tüm engelli arkadaşlarımı sosyal aktivitelere katılmaya, evlerinde kalmamaya davet ediyorum. Boş zamanlarımda masa tenisi oynuyorum."

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)