Ferudun ALTUNTAŞ/ FATSA(Ordu), () - ORDU’nun Fatsa İlçesi’nde yaşayan ve Pamukkale'de tur rehberi olarak çalışan 30 yaşındaki Serkan Şen ile kente turist olarak gelen 29 yaşındaki Japon Makiko Hirabayaşi birbirlerine aşık oldu. 3 yılın ardından evlenmeye karar veren çift, düzenlenen düğünle dünya evine girdi.
Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde yaşayan Serkan Şen, Pamukkale’ye tur rehberi olarak çalıştığı sırada turist olarak gelen Japon Makiko Hirabayaşi ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan Serkan Şen ve Makiko Hirabayaşi 3 yıl sonra evlilik kararı aldı.
Çift için Fatsa İlçesi’nde düğün töreni gerçekleştirildi. Kıyılan nikahla çift dünya evine girdi. Düğün Türk örf, adet ve geleneklerine göre yapıldı. Gerçekleştirilen kına gecesinde Japon gelin bindallı giydi. Eline kına yaktı. Düğün töreni ilçedeki bir düğün salonunda düzenlendi. Japon gelin ile Türk damat oyun havası müziği eşliğinde dans etti. Düğüne  Japon gelinin annesi 50 yaşındaki Yumiko Hirabayaşi ile babası 53 yaşındaki Noriaki Hirabayaşi ile akrabaları kendi yöresel kıyafetleriyle katıldı. 
'KIZIMIZIN MUTLULUĞU ÖNEMLİ'
Kızının mutluluğunun kendilerini de mutlu edeceğini belirten baba Noriaki Hirabayaşi, "Kızım mutlu olduğu için bende çok mutluyum. Japonya ile Türkiye arası uzak fakat kızımın mutluluğu benim için daha önemli" dedi.
Anne Yumiko Hirabayaşi de, Türk ve Japon kültürünün birbirine yakın olduğunu söyleyerek "Kızımın mutluluğu için evliliklerine izin vermemiz zor olmadı. Kolay bir karar verdik. Kızımın mutluluğu bizim için her şeyden çok önemli" diye konuştu. J
apon Makiko Hirabayaşi ile Serkan Şen çiftinin Fatsa İlçesi’nde yaşayacakları belirtildi.

FOTOĞRAFLI