FATİH'te bir apartmanın bodrum katında patlayan mutfak tüpü sokağı savaş alanına çevirdi. Patlamada 2 kişi yaralanırken, mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Patlamanın meydana geldiği binada oturanlar, oluşan büyük çapta hasar nedeniyle apartmandan tahliye edildi.



Fatih Yavuz Sultan Selim Mahallesi Karadeniz Caddesi Şule Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanın bodrum katında, saat 01.30 sıralarında mutfak tüpü büyüK bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası ev sahibi Celal O. ile annesi Necmiye O. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan birçok bina, iş yeri ve araçta maddi hasar meydana geldi. Gece yarısı yataklarından fırlayan mahalle sakinlerinin bir bölümü deprem olduğunu, bazıları da bomba patladığını zannederek sokağa fırladı. BİNA TAHLİYE EDİLDİ



Polis ekipleri olay yerini yaya ve araç trafiğine kapattı. Patlamanın yaşandığı binada oluşan hasar nedeniyle apartman sakinleri polis ekipleri tarafından tahliye edildi. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de, apartmanda saatlerce inceleme yaptı. “BOMBA PATLADI ZANNETTİM”



Evinde büyük çapta hasar oluşan Turgut Aslan adlı bir çevre sakini, “Aniden büyük bir gürültüyle patlama sesi duyuldu. Bomba patladı zannettim. Ne olduğunu bilmiyorum. O sırada uyuyordum. Evimiz adeta kullanılamaz hale geldi” dedi. “DAKİKALARCA KENDİME GELEMEDİM”



Patlama sonrası korkuya kapıldıklarını belirten Serpil Alkan ise, “Büyük bir gürültü ile patlama oldu. Pilavcı olduğu söylenen adamın yaralı halde evden çıkarıldığını gördüm. Patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyorum. Çok korktum, dakikalarca kendime gelemedim” diye konuştu. HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK



Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmayı geniş çaplı sürdürürken, yetkililer günün ağarmasıyla birlikte sokakta hasar tespit çalışması yapacak.