Süleyman KAYA/İSTANBUL,() MHP Fatih İlçe teşkilatının  Akdeniz Caddesi üzerine astığı pankart gerginliğe neden oldu. Polis ve MHP'lilerin uzun tartışmalarının ardından  pankart partililerce indirildi.


Fatih Akdeniz caddesi üzerinde bulunan MHP İlçe teşkilatının önüne asılan pankart gergin saatler yaşanmasına neden oldu.İki gün önce MHP binası önüne asılan pankart polis tarafından indirilmişti. Aynı pankart tekrar asılınca polis pankartı indirmek için MHP binası önüne geldi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla hareket ettiğini söyleyen polislere 50 kişilik Çevik Kuvvet ve bir TOMA'da destek verdi. MHP'liler parti binalarının önüne istedikleri pankartı asabileceklerini söyleyerek polislere direndiler.
Polisle partililer arasında uzun süren tartışmalar yaşandı.

Gerginliğin sürdüğü anlarda basın açıklaması yapan MHP MYK üyesi Savaş Çolak, Süleyman Soylu'yu eleştirerek "Soylu bizim genel başkanımıza çok büyük hakaretler etmişti. Biz de ona yanıtımızı bu pankartla verdik. Polisin elinde yazılı bir emir olmamasına rağmen gerginliğin daha fazla büyümemesi için pankartı indirmeye karar verdik"dedi.Polisle MHP'lilerin uzun tartışmalarının ardından gerginlik yaratan pankart partililer tarafından kaldırıldı.

(FOTOĞRAF)