Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, () Kuzey Ormanları Savunması isimli grup, Sarıyer'deki Fatih Ormanı'nın imara açılacağını iddia ederek eylem yaptı. Fatih Ormanı Tabiat Parkı önünde toplanan grup, "Ormanlar Bizimdir, Sermaye Defol" sloganları attı.
Grup adına yapılan açıklamada "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık kimse sınırsız para kazanmak uğruna ormanlarımızı, suyumuzu, kıyılarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı ve tüm doğal yaşam alanlarımızı dilediğince kendi özel isteklerine göre imara açamayacak. Bugün burada, İstanbul'un en önemli doğam yaşam ve orman alanlarından biri olan gerek çevresindeki yapılaşma baskısı gerekse kamuoyuna yansıyan yeni projeler ile tehdit altında olan Fatih Ormanları'nı savunmak için bulunuyoruz" denildi.
Açıklamada, "İktidarın ve sermayenin doğal, tarihi ve kültürel değerleri yok sayan; bilim, akıl, demokrasi ve hukuk dışı uygulamalar ile yapılaşmaya açmaya çalıştığı Park Orman'ın da içinde bulunduğu 1,5 milyon metrekarelik bir alana yayılan Tabiat Parkı sermayeye devredilmektedir. 29.08.2012 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Fatih Ormanı Tabiat Parkı uygulama imar planında da açıkça atıfta bulunulmasına rağmen, henüz herhangi bir kentsel tasarım projesi onaylanmadan, Fatih Ormanı'nın içinde otel ve konut alanları ile olimpik spor ve konser salonlarının yer alacağını gösteren bir tanıtım kitapçığı ortaya çıkmıştır. Ancak ilanı bulunmamaktadır. Tüm bu projelerin gerçekleşmesi ile birlikte orman alanında yaratılacak tahribatın yanı sıra, getirilen inşaat-kullanım-nüfus yoğunluğu ile birlikte ulaşım alt yapısı da olumsuz yönde etkilenecektir" ifadeleri kullanıldı.
Grubun açıklamasını tamamlamasından sonra Fatih Ormanı Tabiat Parkı'nın içinden çıkarak eylemcilerin yanına gelen birkaç kişi grupla konuşmak istedi. Ancak gruptakiler bu kişilere tepki gösterdi. Tepkinin artması üzerine Fatih Ormanı'ndan çıkan kişiler yeniden ormana girmek zorunda kaldı.

(FOTOĞRAFLI)