İSTANBUL,()Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, The Water Diviner filminin setini ziyaret etti. Başkan Demir, ziyaret sırasında  dün Haydarpaşa Garı’nda ve önceki gün Sultanahmet’te çekilen sahneleri de izledi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çekimlerine İstanbul Erkek Lisesi’nde devam eden ‘The Water Diviner’ (Su Bulucu) filminin setini ziyaret etti. Sette Başkan Demir’i ünlü aktör Russell Crowe ile Binbaşı Hasan rolündeki Yılmaz Erdoğan karşıladı. Crowe, Başkan Demir’e filmle ilgili bilgi verdikten sonra dün Haydarpaşa Garı ve önceki gün Sultanahmet Camii’nde çekilen bölümleri seyrettirdi. İstanbul Erkek Lisesi, filmde İngiliz karargahı olarak kullanıldı.  Başkan Demir de, Russell Crowe ve ekibine başarılar dileyerek, kendilerine yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Demir, filmin çekimi tamamlanan sahnelerini seyrederken, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi mekanlarla ilgili bilgi de verdi.
The Water Diviner, Çanakkale Savaşı’nda çocuklarını kaybeden ve onların ardından Türkiye’ye gelen bir babanın hikayesini anlatıyor. Çanakkale Savaşı’nda kaybettikleri çocuklarının cenazesini ülkesine götürmek için karısına söz verip, cenazeleri almak üzere İstanbul’a gelen babanın yolunun Binbaşı Hasan ile kesişmesiyle başlayan hikaye, 1914-1919 yılları arasında geçiyor. Film işgal altındaki İstanbul’u da günümüze yansıtacak.  Filmin, İstanbul çekimleri 7 Mart tarihinde bitecek. Filmin son seti ise Fethiye Kayaköy olacak.Tarihi Yarımada Fatih daha önce Argo, James Bond ‘Skyfall’, Taken 2, Two Faces of January gibi Hollywood yapımlarına da ev sahipliği yaptı. Filmin Türkiye ayağını Anka Film ve ünlü yapımcı Ali Akdeniz üstleniyor.

HE(FOTOĞRAF)