Tarık ARSLAN/BURSA (Mudanya), () - BURSA'nın Mudanya İlçesi'ne 30 Mart yerel seçimlerinde mahalle olarak bağlanan eski Tirilye Belde Belediyesi'nin, İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek 'Faruk Çelik Kültür Merkezi' adı verilen tarihi kilisenin adı, mini referandumla 'Trilya' olarak değiştirildi.
Yerel seçimlerden önce, Mudanya İlçesi'ne bağlı Ak Partili Belediye Başkanı'nın yönettiği belde iken, nüfusu 2 binin altında kaldığı mahalle statüsüne geçip, Belediye Başkanlığını CHP'li Hayri Türkyılmaz'ın yaptığı Mudanya'ya bağlan Trilye'de, mini referandum yapıldı.
Bursa İl Özel İdaresi tarafından resterasyonu gerçekleştirildikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in adı verilip Kültür Merkezi'ne dönüştürülen 136 yıllık eski kilisenin adının değiştirilmesi için Mudanya Belediye Meclisi karar aldı. Alınan bu kararın ardından, mahalle sakinleri dün oy kullandı. Bin 406 seçmenden 473'ü, Kültür Merkezi'nin adının değiştirilmesi için Mudanya Belediyesi Kültür ve Sanat Komisyonunca belirlenen, Trilya, Şükrü Çavuş, Kara Fatma ve Mehmet Ağa isimlerinin arasında tercih yaptı.
Mini referandum sonunda, 449 oy ile kültür merkezinin adının, 'Trilya'  olarak değiştirilmesine karar verildi. Yapılan oylamada, Şükrü Çavuş adına 2, Kara Fatma ismine 1 oy çıktı. Seçimlerde vatandaşlardan 21'i kendilerine göre isim yazdı.
BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLECEK
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mini referandumda halkın önüne şeffaf sandık koyduklarını belirterek, "Tirilyelilerin kendi mahallelerinde bulunan Kültür merkezinin adını yine kendilerinin belirlemesini istedik. Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi adının dışında Komisyonumuz dört tane isim tesbit etti. Bu isimler referandumda Tirilyelilere sunuldu. Tirilye, özgür iradesiyle severek, isteyerek Trilya Kültür Merkezi adını benimsedi. Şimdi Temmuz ayı meclisinde görüşülerek karara bağlanacak. Tirilye halkına ve Mudanyamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

FOTOĞRAFI