ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi'nde 19 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden ve cesetleri yapılan kazılarda bulunan 4 kişinin yakınları bugün cesetlerin bulunduğu yere gitti.
Güçlükonak'ta 4 Haziran 1994 günü gözaltına alındıktan sonra kaybolan ve ailelerin başvurusu üzerine yapılan kazı çalışmasında önceki gün Ormaniçi Köyü'nün mezarlığına yakın bir yerde gömülen Mehmet Özkan (60), Mehmet Kaya (56), Şerif Ekin (20) ve Abdulselam Demir'in (26) kemikleri bulundu. Kemikler, kesin kimlik tespiti ve DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Faili meçhul cinayete kurban giden 4 kişinin yakınları bugün cesetlerin bulunduğu mezarlık yakınındaki bölgeye gitti. Öldürülenlerden Mehmet Kaya'nın oğlu Resul Kaya, o günü anlattı. Tarlada çalışırken askerlerin yanlarına gelip "Çatışma çıkacak" diyerek kendilerini eve gönderdiğini söyledi. Daha sonra Şerif Ekin ile Abdulselam Demir'in götürdüklerini gördüğünü anlatan Resul Kaya, "Bize 7 teröristin öldürdüğü söylenince bölgeye gittik. Öldürülenleri gördük. Birisi babamdı. Cenazeleri istedik ama vermediler. Onları .uraya gömmüşler" dedi.
Öldürülenlerden Reşif Ekin'in annesi Ayşe Ekin, askerlerin cenazelere o tarihte kendilerini yaklaştırmadığını belirterek. "O günden beri cenazeleri göremedik. 19 yıl aradan sonra görgü tanıklarının yer göstermesi sonucu cenazelerin buraya gömüldüğünü öğrendik" diye konuştu.