ADLİ SKORUŞTURMADA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği facia ile ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Nöbetçi Mahkeme'nin hakkında tutuklama kararı verdiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, jandarma tarafından Şakran Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeminin tutuklama kararından sonra Koordinatör Savcı olarak atanan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Behin Şahiner yazılı bir açıklama yaptı. Şahiner açıklamasında şunları söyledi:

"15.05.2014 tarihinde Manisa ili Soma İlçesi Eynez Karanlıkdere Mevkiinde bulunan özel bir kömür işlemesinde saat 15.15 sularında meydana gelen ölüm ve yaralanma olayı ile ilgili yapılan adli soruşturma kapsamı ile ilgili olarak daha önceki basın açıklamalarımız da gözetilerek kamuoyunun doğru bir biçimde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir. Soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcılığı tarafından şüphelilerin tesbiti ile birlikte 17-18-19 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılan adli işlemler sonucunda yakalama, gözaltına alma ve ifade alma işlemine müracat edilen şüpheli sayısının 36 olduğu, hakkında tutuklama kararı verilmesi talebiyle Soma Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şüpheli sayısınının toplam 25 olduğu; bunlardan 8 kişi hakkkında tutuklama kararı verildi, 8 kişi serbest bırakıldı. 9 kişi hakkında adli kontrol altına alınarak (Denetimli Serbesttlik Yasası) serbest bırakıldı. 11 zanlının ise  mahkemeye sevk edilmeden savcılık tarafından serbest bırakıldığı açıklandı."

ŞÜPHELİ ÜÇ ÇALIŞAN MADENDE CAN VERMİŞ

Cumhuriyet Başsavcısı Şahiner önemli bir ayrıntıya da yer verdi. Soruşturma kapsamında şühpeli oldukları belirlenen 3 kişinin ise olay sırasında hayatını kaybettikleri ortaya çıktı. 

Taylan YILDIRIM/MANİSA, ()