Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Şengal (Sincar) Dağı'ndaki zulmünden kaçan Ezidiler'in, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'ne gelişleri sürüyor. Bugün de 400 kişilik grup 34 kişinin hava saldırısı sırasında yaşamını yitirdiği yoldan Ortasu Köyü'ne geldi. 70 yaşındaki bir Ezidi, Ortasu Köyü'ne varmadan yolda kalp kirizi geçirerek yaşamını yitirdi.
IŞİD katliamından kaçarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bölgesinde toplanan Ezidiler, kafileler halinde Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. 34 kişinin hava saldırısında yaşamını yitirdiği yolu kullanan Ezidiler, yorgun bitkin halde Ortasu Köyü'ne yürüyerek geliyor. 8 Ağustos tarihinden itibaren kafileler halinde ve çeşitli tarihlerde olmak üzere 7 bin Ezidi'nin kullandığı yoldan Ortasu Köyü'ne ulaşan Ezidiler, burada köylüler tarafından karşılanıyor. Köyde kurulan koordinasyon merkezi tarafından Şırnak merkez, Silopi ve Cizre İlçeleri, Mardin'in Midyat ve Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Ezidi Köyleri'ne ve kamplara gönderiliyor. 
Bugün de yaklaşık 400  kişilik Ezidi kafilesi, Uludere'nin Ortasu Köyü üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Ortasu Köyü'ne gelen Ezidiler, burada sağlık taramasından geçirildikten sonra araçlarla Şırnak, Cizre, Silopi, Midyat ve Beşiri'ye gönderiliyor.  Ortasu Köyü'ne gelen Ezidiler'den bir bölümü, araçlarla Şırnak merkeze getirildi. Şırnak-Van yolu kavşağında bulunan şantiye alanına barakaya yerleştirdi. Buraya sığmayan Ezidiler için Şırnak Belediyesi çalışanları tarafından barakanın bitişiğinde çadır kurdu. Şengal'in Xanesor bölgesinde geldiğini belirten Ahmet Abas, 8-9 saatlik karayolunda, aşı sıcak altında sussuz ve aç bir şekilde yol aldıklarını belirterek, çok iyi karşılandıklarını ancak her şeye rağmen durumun normale dönmesi halinde Xanesor'daki evine dönmeyi istediğini söyledi.  KÖYE 600 METRE KALA KALBİ DURDU Bugün gelen kafilede yer alan ve adı öğrenilemeyen 70 yaşındaki bir Ezidi, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. IŞİD teröründen kaçarak 9 saatlik dağ yürüyüşünün sonunda Ortasu Köyü'ne yaklaşık 600 metre mesafeye kadar gelen yaşlı Ezidi, kalbine yenik düştü. Ortasu Köylüleri tarafından alınan yaşlı Ezidi'nin cesedi, araçla köye getirildi. 
FOTOĞRAFLI