Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’nın merkez Eyyübiye İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Ekinci, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.
Başkan Mehmet Ekinci, ilçede yapılması planlanan çalışmalara ilişkin basın mensuplarına yönelit gezi düzenledi. İlçedeki en büyük sıkıntının gecekondulaşma olduğunu anlatan Ekinci, hazine arazisi üzerine kaçak yapılaşmaya müsade etmeyeceklerini söyledi. Göreve başladıktan sonra da kaçak yapılarla mücadele ettiklerini anlatan Ekinci, "İlçemiz gecekondulaşma oranının en yüksek olduğu yer. Bundan sonra bu bölgede izinsiz ve plansız yapılaşma iye çarpık kentleşmeye izin vermeyeceğiz. Böylece hem ilçenin görüntü kirliliğini önleyeceğiz, hem de hazine arazilerini koruyacağız" dedi.
İlçedeki hazine arazilerinin vatandaşlar tarafından etrafı çevrilerek sahiplenildiğini ve ardından yapılaşmaya gidildiğini de anlatan Ekinci, "Vatandaş arazinin etrafını çeviriyor ve kendisinin olduğunu söylüyor. Bunun tespitinin ardından yıkımı söz konusu olunca da kendisine satılması teklifini getiriyor. Geçtiğimiz günlerde bir caminin inşaatını durdurduk. Bunun nedeni ise bir araziyi parsellemek istiyorlarsa ilk önce orada cami inşaatına başlıyorlar. Cami vesilesiyle parsellemeye gidiliyor, bunun için müftüyü aracı edip açılışa çağırıyorlar. Ancak kaçak olduğu için biz bu caminin yapımını durdurduk" diye konuştu.
Öte yandan gezi sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, Küçükhan Mahallesi'nde hazine arazisi olduğu bilinen ancak etrafı briketle çevrili bir duvarın üzerindeki satılık ilanındaki cep telefonunu aradı. Telefondaki kişi, Başkan Yardımcısı Sağlam’a 1500 metrekarelik alanı 100 bin liraya satacaklarını söyledi. Cep telefonun sesini açarak gazetecilere dinleten Sağlam'ın arazinin tapusuna ilişkin sorusunu ise "Tapusu yok. Sıkıntı çıkarsa millet bize, devlet size ait" yanıtını verdi.

AL,ÖP(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)