ÇANAKKALE'de, 31 Ocak'ta vizyona giren, senaryosunu Ata Demirer'in yazıp başrollerini Demet Akbağ ve eşi Özge Borak ile paylaştığı Eyvah Eyvah 3 filmi için gala düzenlendi.
Çekimleri Çanakkale'nin Geyikli ve Bozcaada ilçelerinde yapılan Eyvah Eyvah 3 evinde seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini Hakan Algül'ün yaptığı, başrollerinde Ata Demirer, Demet Akbağ ve Özge Borak'ın yer aldığı serinin üçüncü filminin galası Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı. Galaya filmin yapımcısı Necati Akpınar ile yönetmen Hakan Algül ve oyuncular Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak, Ayşenil Şanlıoğlu, Teoman Kumbaracıbaşı, Cengiz Bozkurt, Serra Yılmaz, Salih Kalyon ile Tarık Ünlüoğlu katıldı.
Galada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü komedyen ve oyuncu Ata Demirer, Çanakkale'yi çok sevdiğini belirterek, "Burası çok özel bir şehir, çok özel bir coğrafya. Benim şahsen sevdalı oluğum bir bölge. Filmi de buradan bir karaktere yaslayıp onun hikayesini anlatmayı tercih edip şu anki anlara ulaştık. Hüseyin Badem'in eşini, dostunu ve çevresini buraya getirmek bizim için hoş bir duygu. Artık bundan sonra söylenecekleri Çanakkale seyircisi söyleyecek" dedi.
Eyvah Eyvah filmlerinin Çanakkale turizmine katkı sunup, sunmadığı şeklindeki soruya ise Demirer'in cevabı şöyle oldu; "Bozcaada ve Geyikli'yi bir miktar etkilediğini biliyorum. Filimler bu etkiyi yapar. Zaten Çanakkale Truva filmi ve Truva Atı'yla büyük sükse yapmıştı. Önemli olan sonuçların nasıl değerlendirilecek. Kültür turizmine döndürebilirseniz bu etkiyi, çok hoş bir şey olur. Filmin sahnelerindeki yerleri bize soruyorlar. Geyikli'de özellikle Eyvah Eyvah bakkalı, kahvaltı salonu, çay bahçesi oluştu. Bu çok güzel bir duygu."
Seyirciyle birlikte filmi izleyen oyuncular gala sonunda büyük bir coşkuyla alkışlanırken, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon tarafından Çanakkale'nin tanıtımına sundukların katkıdan dolayı kendilerine plaket verildi.