İZMİR’in aday kent olarak katıldığı, Fransa’nın başkenti Paris’teki OECD binasında gerçekleştirilen EXPO 2020’nin karar oylamasının yapılacağı oturumda sunumlar yapılırken, salona girmeden önce değerlendirmede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Hayırlısı olsun. EXPO’nun kazanılması için tüm gayreti gösterdik" dedi.
Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg’la birlikte Ege’nin incisi İzmir’in yarıştığı EXPO 2020 karar oylamasının sabahki oturumu, Türkiye saatiyle 10.00’da OECD binasında başladı. Dünyanın en büyük fuar organizasyonu olarak nitelendirilen EXPO’ya, 2020 yılında ev sahipliği yapmak isteyen kentlerin heyetleri, OECD binasına heyetleriyle çıkarma yaptı. Türkiye adına, 'Herkes için sağlık' temasıyla katılan İzmir’in, aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de bulunduğu 100’ün üzerindeki heyet salondaki yerini aldı.
Salona girmeden önce değerlendirmede bulunan heyetten Bakan Yıldırım, "Hayırlısı olsun. İyi bir yarış olacak. Türk heyeti olarak EXPO’nun kazanılması için tüm gayreti gösterdik. Son hamleyi de yapacağız ve EXPO’yu İzmir’e kazandıracağız" dedi.
Bakan Çelik, "İşin içine başka şeyler girmez, objektif olunursa İzmir’in açık ara kazanması lazım" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çok iyi hazırlandık. 8 yıldır emeğimiz var. EXPO’yu kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da "Herkes için sağlık temamız, EXPO’nun konseptine ilave değer katacaktır. Ben başarılı döneceğimize inanıyorum" dedi.
Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Loscartales’in konuşmasıyla başlayan sabah oturumunda, 2017 yılı EXPO’sunu kazanan Kazakistan, raporunu ve hazırlıklarını tanıttı. Aranın ardından tüm heyetler, salona girdi. Heyetler birbirlerine başarı diledikten sonra sunumlara geçildi.