Mehmet AYDIN/MUŞ, () - MUŞ'a 10 kilometre uzaklıktaki Harman Köyü'nde yaşayan 9 çocuklu Aliye- Hüsameddin Akalın çifti, evlerinde hasta olan 5 akrabasına bakıyor.
Minibüs yazıhanesi işleten 55 yaşındaki Hüsameddin Akalın eşi 43 yaşındaki Aliye ile birlikte annesi Sabriye Akalın (85) doğuştan bedensel engelli olan amcası Raif Akalın (80), halaları Bedia Aslan (91) ile Zübeyde Sönmez (85) ve kardeşinin doğuştan zihinsel engelli olan oğlu Üveyiz Akalın'ın (9) tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Akrabalarına bakmak için evlerini bakım evine çeviren ve devletten hiçbir yardım almadan bu görevi yerine getiren Hüsameddin Akalın, elleri üzerine yürüyen amcası Raif Akalın'a bir akülü araba verilmesini istedi. Yaşlı hastaların günlük süt ihtiyaçlarını karşılamak için inek aldığını ifade eden Hüsameddin Akalın, "Eşim Aliye'den Allah razı olsun. Çünkü hastalarla benden daha fazla o ilgileniyor. Hepsine severek ve isteyerek bakıyoruz. Bir gün olsun 'of' demedik. Bir gün herkes gibi biz de yaşlanacağız. Allah da umarım bizlere böyle bir kapı açar" diye konuştu.
Akrabalarına gönül hoşluğu içinde ve Allah rızası için baktığını anlatan 43 yaşındaki Aliye Akalın ise şunları söyledi:
"Annem ve amcaya sürekli, 2 hala ve yeğenimizi ise minibüsle köyden getirip bakıyoruz. Bakımlarını yaparken de doktora götürüyoruz. 5 bakıma muhtaç kişi evimizde olduğu zaman çocuklarım da yardımcı oluyor. Yaşlı ve hasta insanlarla uğraşmak sabır istiyor. Allah da o sabrı bize veriyor. Bunlara bakmak ailemize huzur veriyor. Allah'a şükürler olsun ki hiçbir zaman zor durumda kalmadık. Eşimin de dediği gibi amcamıza bir akülü tekerlekli sandalye bulabilirsek çok mutlu olacağız. Ayaklarını kullanamadığı için ellerinin üzerinde yürüyor. Her şeye rağmen çok mutluyuz. Yaşlıların bezlerini değiştiriyorum, gece kalkıp süt veriyorum. Onlara bakarken çocuklarımı ihmal etmiyorum."

MA(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)