SİNOP’un Durağan İlçesi’nde 6 yıl önce, evleri orman arazisi üzerinde olduğu için mahkeme kararıyla yıkıldı. Evleri yıkılan yaklaşık 40 kişi, kapanan köy okulunun lojmanı ile 3 konteynerde yaşam mücadelesi veriyor.
Sinop’un Durağan İlçesi'ne bağlı Yeniköy'de 6 Haziran 2008 tarihinde orman arazisinde olduğu belirlenen 18 ev, 2B yasasına kapsamında dolayı yıkıldı. Evleri yıkılan ailelerin bir kısmı köyden göç etti. Bazıları ise, köydeki kapanan ilkokulun lojmanı ile 3 konteynerde yaşamaya başladı. Yaklaşık 40 kişi hep beraber yaşamaları nedeniyle zorluk çektiklerini belirterek yetkililerden yardım istedi. Kendilerine ev yapacak arazilerinin olmadığını kalacak yerlerinin bulunmadığını söyleyenler arazilerinde orman bulunmadığını belirterek verilmesini istedi. Köy Muhtarı Kemal Koyun kendisinin de evinin orman arazisi üzerinde bulunduğu gerekçesiyle yıkıldığını belirterek şöyle dedi:
"Aileler bir arada lojman ve konteynerde yaşıyor. Devletimizden buna çözüm bulmasını istiyoruz. Zor durumdayız. İnsanlar iç içe yaşıyor. Hiçbir yetkili bizim durumumuzla ilgilenmiyor. Başbakanımızdan yardım istiyoruz." 
Emine Yıldız, 23 kişinin köy lojmanında kaldığını belirterek şunları söyledi:
"Halimizi görüyorsunuz. Yetkililer bizi arayıp sormuyor. Evimiz yok. Biz devletimizden para istemiyoruz. Yıktıkları evlerimizin yerini bize versinler." 
Durağan İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, evlerin orman arazisi üzerinde bulunması nedeniyle ilgili Bakanlık tarafından mahkeme kararıyla yıkıldığını belirtirken şöyle devam etti:
"Vatandaşların mağdur olmamaları için Valiliğimiz tarafından o dönemde kendilerine 3 adet konteynır gönderilmişti. Elektrik ve suları bağlanmıştı. Mahkeme kararıyla bu evler yıkılmış. Şu an için bizim yapabileceğimiz bir şey yok." 

FOTOĞRAFLI