SİNOP’ta yangında evini ve tüm eşyalarını kaybeden 56 yaşındaki Fehmi Özçelik yaklaşık 2 yıldır Valilik tarafından yerleştirildikleri kullanılmayan köy okulunda yaşıyor.
Sinop merkeze bağlı Taypaklı Köyü'nde oğlu ve gelini ile birlikte yaşayan Fehmi Özçelik’in 2 katlı ahşap evi, yaklaşık 2 yıl önce evin mutfak kısmında çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale geldi. Sokakta kalan Fehmi Özçelik, eşi, oğlu ve gelini ile birlikte Sinop Valiliği tarafından, öğrenci yetersizliği nedeniyle bir süredir kullanılmayan köy okuluna yerleştirildi. Tek katlı olan ve sınıflar da dahil 5 bölümden oluşan okulun sınıflarını yatak ve oturma odası olarak kullanan Özçelik ailesi okul dışındaki Atatürk büstünü de aynen muhafaza ediyor. Yangının ardından Valilik tarafından kullanılmayan köy okuluna yerleştirildiklerini söyleyen Fehmi Özçelik, eşya yetersizliğinden dolayı binanın üç odasını kullandıklarını belirterek devletten yardım istedi.
Evinin yandığını gördüğünde şok geçirdiğini ve yangından hiçbir şeyi kurtaramadığını belirten Fehmi Özçelik, "Evimiz 2012 yılı Mart ayında yandı. Yangın çıktığında herkes yatıyordu. Ben bir ses duydum ve kalktım. Evin yandığını görünce eşimi, gelinimi ve oğlumu uyandırdım, taşıma suyla yangını söndürmeye çalıştık. O anda itfaiyeyi aradık ama itfaiye gelene kadar evimiz tamamen yandı. 4 kişilik aile o günden beri Sinop Valiliği’nin yerleştirdiği okulda kalıyoruz" dedi.
Yangında eşyalarının tamamını kaybettiğini söyleyen Özçelik, yeni eşyaların bir kısmını kendi imkanlarıyla bir kısmını da akrabalarının yardımıyla aldığını söyledi. Oğlunun ve gelininin bir tekstil atölyesinde asgari ücretle çalıştığını bununla da ancak geçimini sağladıklarını belirten Özçelik, "Gelinim ve oğlum asgari ücretle çalışıyor. Aldıkları maaş da bizim ancak karnımızı doyurmaya yetiyor. Evimiz yandığında Vali Bey incelemeye geldi. Bize ev yardımı yapacaklarını söyledi. Biz Valiliğe ev yapmak için başvuruda bulunduk. O gün bu gündür yardım bekliyoruz. Bize evinizde sigortalı çalışan olduğu için size devlet yardım yapamaz diyorlar, bizim ev yapacak durumumuz olsa zaten evimizi yaparız. Tek isteğimiz hayırsever vatandaşlarımızın ve devletimizin bize ev yapmak için yardım etmesi" diye konuştu.
Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise Özçelik ailesini yangının ardından kullanılmayan okula yerleştirildiğini ve eşya yardımı yapıldığını belirtti.