ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, dün evleri yanan alzheimer hastası 70 yaşındaki Sultan Alacaoğlu ve eşi 75 yaşındaki Hüseyin Alacaoğlu çiftine yardım için tüm Türkiye seferber olurken Kaymakam Kemal Kızılkaya da devletin şefkatli elini uzattı.
Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, evleri yanan çifti geceyi geçirdikleri oğulları Mehmet Alacaoğlu'nun evinde ziyaret etti. Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu çiftine geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaymakam Kızılkaya, devlet olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Alacaoğlu çiftine, "Bundan sonra bir oğlunuz da benim" diyen Kızılkaya, "Yanan eviniz için üzülmeyin. Devlet olarak evinizi yeniden yapacağız. Ne ihtiyacınız varsa gidereceğiz. Eviniz yapılıncaya kadar oğlunuzun yanında kalırken bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak" dedi.
Evleri yanan Hüseyin Alacaoğlu ise Kaymakam Kızılkaya'ya, "Fakir bir aileyiz. Ağlayan yüzümüzü güldürdün" diyerek teşekkür etti. Kaymakam Kızılkaya, daha sonra Güvem Sokak’taki yanan evde incelemelerde bulundu. Evin biran önce yeniden yapılması için yetkililere talimat vererek harekete geçilmesini istedi. Kızılkaya, çiftin basına yansıyan yürek burkan fotoğrafları ve haberinin ardından Türkiye'nin birçok yerinden yardım için başvuru olduğunu belirterek, duyarlı vatandaşlara da teşekkür etti.
Öte yandan Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu'nun 7 çocuğu bulunduğu, yanan evde ise 4 çocuğuyla birlikte yaşadıkları öğrenildi. Yangın sonrası çift oğulları Mehmet Alacaoğlu'nun evinde kalırken işsiz olan 4 çocuğu ise diğer 2 kardeşi yanlarına aldı.
Alzheimer hastası Sultan Alacaoğlu'nun evde yalnız başına olduğu sırada ilk ifadelere göre sobayı yakmaya çalışırken yangının çıktığı belirtilmişti. Ancak itfaiye tarafından tutulan raporda yangının elektrik kontağından kaynaklandığı belirtildi.