İlker AKTAŞ / SAMSUN, () – SAMSUN’un Tekkeköy İlçesi’nde çıkan yangında kirada oturdukları evleri kül olan ve tüm eşyaları kullanılmaz hale gelen 2 çocuklu Meryem-Tayfun Özkök çifti, zor günler geçirdiklerini söyledi.
Samsun’un Tekkeköy İlçesi 23 Nisan Mahallesi’nde bulunan 2 katlı bina, 21 Ağustos’ta elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül oldu. evin 1’inci katında kiracı olarak oturan 2 çocuklu 23 yaşındaki Meryem Özkök, çocuklarıyla birlikte yanan evden son anda dışarı çıkıp kurtuldu. Olay günü eşinin işe gittiğini ve kendisi ile 2 çocuğunun uyuduğunu dile getiren Meryem Özkök şunları anlattı:
"Sabah kalkıp eşimi yolcu ettikten sonra tekrar yattım. Bir süre sonra 2 yaşındaki oğlum Berkant ağlayarak uyandı. Onun sesiyle ben de uyandım ve hemen çocuklarımın bulunduğu odaya gittim. Odanın duman içerisinde olduğunu görünce 2 çocuğumu da yataklarından alıp dışarı çıktım. Sonra komşular itfaiyeyi aradı ve onlar da gelip yangını söndürdü. Ancak evde kullanılabilir hiçbir eşyam kalmadı. 1 çift çorap bile yok. Kalacak yerimiz olmadığı için akrabalarımızın yanına sığındık."
'YARDIMA MUHTACIZ'
Bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Tayfun Özkök de, yangın anında evde bulunmadığı belirterek şöyle dedi:
"Ben işe gitmiştim. Kısa süre sonra eşim ağlayarak aradı ve evimizin yandığını söyledi. Önce çocuklarımı sordum. Ardından hemen araçla eve geldim. Yangın söndürülmüştü ancak her yer tamamen yanmıştı ve hiçbir eşya kalmamıştı. Gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. Şimdi akrabalarımızda kalıyoruz. Ama durumumuz hiç iyi değil. Yardıma muhtacız. Destek bekliyoruz." 
FOTOĞRAFLI