IĞDIR'ın merkeze bağlı Yukarı Çarıkçı Köyü'nde sobadan sıçrayan bir kıvılcımın neden olduğu yangında müstakil evleri yanan Yeşilkaya Ailesi, sokakta kaldı.
Evleri perşembe günü yanan 5 kişilik Yeşilkaya ailesi çadırda yaşamaya başladı. Ev sahibi 54 yaşındaki Seyyat Yeşilkaya, yangında bütün eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Bir oğlunun askerde olduğunu anlatan Yeşilkaya, çadırda, eşi, diğer oğlu, gelini ve bir de torunu ile birlikte kaldığını söyledi. Kış günü Afet Müdürlüğü tarafından verilen çadırda yaşamanın çok zor olduğunu vurgulayan Seyyat Yeşilkaya, şöyle dedi:
"Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü gecelerde titreyerek uyuyoruz. Çok üşüyoruz. Torunum hastalandı. Kış ortasında ne yapacağımızı bilemiyorum. Komşular halı ve battaniye verdi. Yatağımız bile yok. Başımızı sokacak sıcak bir yuva arıyoruz."
Evin gelini Sevilay Yeşilkaya, "Bir kıvılcım bizi bu hale getirdi. Yangına müdahale bile edemedik. Canımızı kurtardığımıza seviniyoruz. Soğuklardan dolayı çocuğun hastalandı. Ona giydirecek bir elbise bile yok. Yetkililerin yardımelini uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.