KARABÜK'te, 46 yaşındaki Selahattin Şahingöz evinin önünde yaklaşık 40 sokak kedisini besliyor.
Hırdavat dükkanı bulunan Selahattin Şahingöz akşamları Yaylacık Mahallesi'ndeki evine gelmesiyle etrafını sokak kedileri sarıyor. Evin kapısının önünde bekleyen yaklaşık 40 kedi Selahattin Şahingöz'ün verdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. 3 yıldan bu yana mahalledeki kedilere baktığını söyleyen Selahattin Şahingöz, şöyle dedi:
"Onları görünce aç kalmalarına vicadanım el vermiyor. Donmamaları, aç kalmamaları için elimizden geldiği kadar şu ana kadar baktık. Kedilerine bakamayanlar onları buraya bırakıyor. Bu nedenle kedilerin sayısı 40'ı buldu. Eşim de hayvanları çok sevdiği için aç kalmalarına içimiz el vermiyor. Kediler aç oldukları için ister istemez eve giriyor. Ayda bir defa halı yıkatıyoruz. Onun için de eşimin şikayetleri var, onun haricinde kedilerin eve girmediği sürece bir şikayeti yok."
Şahingöz kedilerin yolunu gözlediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Yaz ve kış kedilerle ilgileniyorum. Aylık 400-500 TL gibi bir masrafları oluyor. Masraflarını bir kenara bırakıyorum. Ama mahallede oturanların da kedilerini buraya bırakması sonucunda zorlanıyorum. Seneye doğumlarla birlikte kedilerin sayısı 80 olacak. Artık bakmam güçleşecek. Yardım bekliyorum. Kedilere ayda 45 kilo kedi maması, tavuk kanadı, ciğer, makarna alıyorum."