DENİZLİ’nin gelir vergisi rekortmenlerinden hayırsever işadamı Habip Kızıltaş, Denizli Belediyesi Sevgi Eli aracılığıyla, İlbade Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın son günü çıkan yangında evleri yanan Sönmez Ailesi’ne yardım elini uzatarak tüm ev eşyasını aldı. Sönmez Ailesi, hayırsever işadamı ve yardımda aracılık eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan’a minnettar olduklarını söyledi.
Kurban Bayramı’nın son gününde İlbade Mahallesi’nde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında 49 yaşındaki Mustafa Ali Sönmez’in oturduğu ev yanarak kül oldu, tüm eşyası kullanılmaz hale geldi. Aile evde olmadığı için yangında can kaybı yaşanmadı. Denizli Belediyesi Sevgi Eli ve hayırsever vergi rekortmeni, Pamukkale Halıcılık’ın sahibi Habip Kızıltaş, evlerini ve tüm eşyasını kaybeden aileye yardım elini uzattı. Hayırsever işadamı Sönmez Ailesi’nin ihtiyaç duyduğu tüm ev eşyalarını karşılarken, Sevgi Eli de aileye yeni bir ev kiraladı, giyecek ve gıda desteğinde bulundu.
Hayırsever işadamı Habip Kızıltaş ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ve Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız, Sönmez Ailesi’nin yeni eşyalarla donatılan İlbade Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.
Baba Mustafa Ali Sönmez, hayırsever işadamı Kızıltaş ile Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, “Başımıza çok kötü bir olay geldi. Başımıza gelen bu felaketi nasıl atlatırız diye kaygılanırken bize yalnız olmadığımızı gösterdiniz. Sevgi Eli ve hayırsever işadamımız bize yeni bir hayat sundu adeta. Tüm yaşadıklarımız geride kaldı. Artık yeni bir hayata başlıyoruz” dedi.
Askerden izne gelen ve arkadaşlarının ısrarı sonucu evde kalmadığı için yangından son anda kurtulan 21 yaşındaki Mustafa Sönmez ise yaşadıkları felaket sonrası yaralarının sarılmasından dolayı ziyaretçileriyle sevincini paylaştı ve izninin bitmesiyle birlikte gönül rahatlığıyla birliğine döneceğini söyledi.
Başkan Osman Zolan'ın eşi Berrin Zolan, İtfaiye Müdürlüğü ile Sevgi Eli'nin ortaklaşa çalıştıklarını belirterek, “Sönmez Ailesi'ne yeni bir yuva kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemiz, itfaiye ekipleriyle yangına müdahale edip, hemen ardından da Sevgi Eli'ni bu ailemize yönlendirdi. İtfaiye yangını söndürürken Sevgi Eli de yüreklerdeki yangını söndürdü” diye konuştu.
Sönmez Ailesi'nin yeni evlerinde ihtiyaç duyulan malzemeleri temin eden hayırsever Habip Kızıltaş ise Sevgi Eli'ne önemli görevde destek olmaya çalıştığını belirterek, “Mağdur olmuş, evi yanmış zor durumda olan insanlara, gücü olanların her zaman yardım etmesi gerektiğine inanıyorum. Kazanan insanların bu ülkenin mağdur insanlarına yardım etmesinden doğal bir şey olamaz. Biz elimizden geldiğince Sevgi Eli'ne destek olmaya çalışıyoruz. Sönmez Ailesi yeni yuvalarında güle güle otursunlar” dedi.