MUĞLA’nın Ortaca İlçe Kaymakamlığı, evlerinin 68 gün önce yanması üzerine barakada kalmaya başlayan dört kişilik Bülbül Ailesi’ne sahip çıktı. Kaymakamlık, aile için bir ev kiralayarak, gerekli olan eşyaları aldı.
Tarım işçisi 56 şaxıhrami Emine Bülbül’ün, 17- 20 yaşındaki 3 çocuğu ile birlikte oturduğu Karaburun Mahallesi, 548 Sokak’taki tek katlı müstakil evinde, geçen 25 Aralık’ta elektrik devresinin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Sevk edilen itfaiye yangını söndürürken, ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. 3 çocuğu ile açıkta kalan Bülbül, yanan evlerinin bahçesine yaptığı naylon barakada yaşamaya başladı. Soğuk ve yağışlı havaların da başlamasıyla zor durumda kalan Bülbül Ailesi’nin yürek yakan durumunun yerel ve ulusal basında haber olarak yer almasının ardından Kaymakamlık harekete geçti.
Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Karaburun Mahallesi Muhtarı Mehmet Orhan ile Bülbül Ailesi’ni kaldıkları barakada 20 gün önce ziyaret etti. Bülbül Ailesi’nin içinde bulunduğu zor koşulları yerinde gören Kaymakam Yılmaz, ihtiyaçlarını tespit edip, yardım elini uzattı. Aileye bir süre önce, aynı mahallede bir ev kiralanıp, gerekli eşyaları alındı, 6 aylık kiraları ödendi.
Tekrar sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutlluğunu yaşadıklarını belirten Emine Bülbül, şöyle dedi:
"Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Evimizi yandıktan sonra, barakada kaldığımız dönemde, komşularımızdan da çok büyük destek gördük. Evlerinde kaynayan çorbadan ve yemeklerden bizlere de getirip, sahip çıktılar. Şimdi, tek isteğimiz yanan evimizin yerine yenisini yapmak."
Kaymakam Yılmaz ise, evi yanan Bülbül Ailesi’nin barakada yaşamalarına göz yumamayacaklarını anlatırken, "Şimdilik ailemizi bir eve yerleştirdik. Gerekli tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Evlerinin yapılması için de girişimlerde bulunduk. En kısa sürede ailenin yanan evlerinin yerine yeni bir ev yapılması için çalışacağız" diye konuştu.
Muhtar Mehmet Orhan da Bülbül Ailesi’nin yanan evinin yeniden yapılması için hayırsever işadamlarından destek beklediklerini söyledi.