İZMİR'in Karşıyaka Örnekköy Semti'nde, Mehmet Morkoç ve eşi Aliye Morkoç çiftinin evine banyo havalandırma penceresinden giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler evdeki çelik para kasasını canavar makinesi ile kesip yaklaşık 3.5 kiloya yakın altını alarak kayıplara karıştı. Aynı katta kalan aile bireylerine ait olduğu öğrenilen altınların bulunduğu kasanın anahtarını bulmak isteyen zanlıların evi talan ettiği öğrenildi.
Hırsızlık olayı dün akşam saatlerinde Mehmet Morkoç'un eşi Aliye Morkoç bir aile yakının mevlidinden döndüklerinde ortaya çıktı. Buca Kaynaklar'da Sebze ve Meyve Hali'nde toptancılık yapan Mehmet Morkoç'un eşi Aliye Morkoç kapıyı açıp içeri girdiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. Evlerinin talan edildiğini gören ve aile fertlerine ait olan altınların bulunduğu kasanın açık olduğunu gören Morkoç çifti şok geçirdi. Kasanın canavar makinesi ile parçalanarak açıldığı, içindeki yaklaşık 3.5 kiloya yakın altının çalındığını fark eden Mehmet Morkoç ve eşi Aliye Morkoç, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis parmak izi çalışması yaptıktan sonra hırsızların eve banyo havalandırma penceresinden girdiğini ve kilitli olan banyo kapısını da kırarak diğer odalara geçtiğini tespit etti. Polis, Aliye Morkoç'un evde olmadığı anı bilen ve altınların evde olduğunu bilen hırsızın içerden bir bilgi alma ihtimaline karşı hırsızın tanıdık olma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde çalışma başlattı. Altınları çalınan Mehmet Morkoç, "Bu olay şaka gibi. Eve çatı havalandırmasından sarkıp banyo penceresinden içeri giriyor. Ancak banyo kapısı bozuk olduğu için hem bizde kilitli durur. Onu da kırıp içeri giriyor. Sonrasında da canavar makinesi ile kasayı patlatıp altınları alıp kaçıyor. Bu nasıl profesyonel bir hırsız, apartmanda aile apartmanı olduğu için herkesin mevlütte olduğunu da biliyor, rahatça çalışıyor. Hırsızları emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayacağını ümit ediyorum" dedi.
Eşi Aliye Morkoç ise kasanın anahtarı bulmak için ilk olarak evdeki tencere içleri, çaydanlık içlerine kadar bakmış. Bulamayınca da kasayı canavar makinesi ile kesmiş" diye konuştu.