İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, ev sahibi tarafından evden çıkarılan ve 16 yaşındaki kızı G.K. ile sokakta kalan 57 yaşındaki Mücella Kaplan, bir çiğköfteci dükkanının arkasındaki 4 metrekarelik mescitte yaşam mücadelesi veriyor. Kaplan, yetkililerden kendisine yardım etmelerini isterken, "Kızımla birlikte sokakta kaldık. Burada çocuğumu ne kadar koruyabilirim? Kızımın kötü yola düşmesini istemiyorum" dedi.
Yeşilyurt Semtinde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınındaki Beyaz Melekler Parkı'nda yaşayan ve bir çiğköftecinin mescidine sığınan Mücella Kaplan, kızı G.K. 2 yaşındayken eşinden ayrıldı. Kızına bakabilmek için hastabakıcılık, temizlik işçiliği yapan Kaplan, 2 yıl önce onu okuldan almaya giderken düşüp, bacağını kırdı. Ameliyat olan ancak tam iyileşemediğinden çalışamaz duruma gelen Kaplan'a bakmak için kızı G.K. okulu bıraktı. Garsonluk yaparak para kazanmaya çalışan G.K. aynı zamanda annesine de bakmaya başladı.
Mücella Kaplan, bir ay önce ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Maddi imkansızlık nedeniyle kızıyla sokakta kalan ve parklarda yatmaya başladıklarını belirten Mücella Kaplan, "Ayağımın kırılması ile talihsizlikler başladı. Geçtiğimiz ayın 7'sinde ev sahibi de kızının geleceğini bahane ederek bizi evden çıkardı. Sokakta kaldık. Ev kiramız 270 liraydı. Kızımın maaşı yüksek olmadığı için bu fiyatta ev bulamadık. Parkta yaşamaya başladık. Kızımı okutamadığım için kahroldum" diye konuştu.
Ayağı sakat olduğu için çalışamadığını belirten Mücella Kaplan ve kızına bir esnaf sahip çıkarak, dükkanın arkasında mescit olarak kullanılan bölümü, kalmaları için verdi. Sokakta kaldıkları için kızının işinden de olduğunu belirten Mücella Kaplan, "4 metrekare alanda iki büklüm yatarak kızımla kalmaya çalışıyoruz. Yardım için Kaymakamlık ve belediyeye başvurdum. Ama gelen giden olmadı. Mahalledekilerin yardımlarıyla yaşamaya çalışıyoruz. Ama kalacak bir evimizin olmasını istiyoruz. Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan, hayırseverlerden ve devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Bize kiralık bir ev bulsunlar ve kızıma da çalışacak bir iş istiyorum. Kaldığımız bu parkta ayyaşı da serserisi de var. Burada çocuğumu ne kadar koruyabilirim? Kızımın kötü yola düşmesini istemiyorum" dedi.

MC (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)