Beyoğlu'nda 2 kişi girdikleri evden çaldıkları televizyonu götürmek için taksi çağırdı. Durumdan şüphelenen taksici, ellerinde televizyon bulunan 2 kişiyi araca almadı. Taksicinin almadığı şüpheliler, çaldıkları televizyonu yol kenarına bırakıp uzaklaştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Beyoğlu Cihangir Mahallesi'nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kumrulu Sokak'ta girdikleri bir evden LCD televizyon çalan 2 kişi, televizyonla bir süre sokakta yürüdüler. Bu şekilde yürünemeyeceğini anlayan şüpheliler, taksi tutup olay yerinden uzaklaşmaya karar verdiler. Bu durum üzerine biri televizyonun başında beklerken, diğeri taksi çağırmaya gitti. Ancak durumu fark eden taksici hırsızları aracına almadan olay yerinden uzaklaştı. Şüpheliler dev ekran televizyonla sokakta gezdiklerinden şüphelenen bir sitenin güvenlik görevlisi, polisi arayarak ihbarda bulundu. Güvenlik görevlisinin polisi aradığını gören şüpheliler, televizyonu bir apartmanın duvarına dayayıp olay yerinden uzaklaştılar.
ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDA
Şüphelilerin televizyonla birlikte yürümesi ve televizyonu bırakıp uzaklaşmaları güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.
Şüphelileri gören güvenlik görevlisi Cebrail Akgül, “Biri televizyonla köşede bekliyordu, hareketleri çekinceliydi. Yanına yaklaşınca bir taksi geldi içinden bir kişi indi. Ancak taksici televizyonu görünce almadan gitti. Bende hemen 155'i aradım. Benim telefon ettiğimi görünce televizyonu bırakıp kaçtılar" diye konuştu. İhbarın ardından kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, kamera kayıtlarında eşkalleri belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çevrede çalışma başlattı.