Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - SAĞLIK Bakanlığı, evde bakım hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan hastaların da 30 Mart'ta oy kullanabilmesi için önlem aldı. Evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak, talepte bulunanlar, hasta nakil araçlarıyla oy kullanma yerlerine getirilip götürülecek. Sağlık personeli bu hastalara refakat edecek.
Bakanlık, 30 Mart yerel seçimlerinde evde bakım hizmeti alan hastaların oy kullanabilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı. Genelgede, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimde vatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirilebilmelerinin önem arz ettiğini belirtildi. Sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanmalarının da sağlıklı diğer vatandaşlarla eşdeğer olmaları açısından çok önemli olduğunu ifade edildi.
Genelgeye göre, yatağa bağımlı olup evde sağlık hizmeti alan hastaların 30 Mart'ta oy kullanabilmeleri için şu önlemler alınacak:
"Seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak. Talepte bulunan hastalar, evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere götürülecek ve oy kullanmalarını müteakiben geri getirilecek. Bu süreçte bir sağlık personeli hastalara refakat edecek. Konu ihtiyaç sahiplerine duyurulacak. Bu önlemlerle ilgili kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri ve halk sağlığı müdürlükleriyle gerekli koordinasyon sağlanacak."

EG (AY/AK) (FOTOĞRAFLI)