İbrahim YILDIZ-Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL, () UKRAYNA’da Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol), Doğu Ukrayna bölgesinin sivil uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

Ukrayna’nın Donetsk yakınlarında düşürülen Malezya Havayolları’na ait Boeing 777-200 tipi yolcu uçağıyla ilgili olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) bir açıklama yaptı. Eurocontrol, bölgeye yapılan tüm uçuş planlarının iptal edildiğini ve bölgeyi sivil uçuşlara kapattıldığını açıkladı.  Düşürülen uçakta hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileyen Eurocontrol, uçağın hava trafiğine açık olan bir bölgede uçuşunu yaparken kaybedildiğine dikkat çekti. Olayın arkasından Eurocontrol, Doğu Ukrayna’yı içeren bölgede yapılacak hiçbir sivil uçuş planının kabul edilmeyeceğini de belirtti.

UÇAKLARIN ROTASI DEĞİŞTİ

Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesinin ardından başta Türk Hava Yolları olmak üzere Alman Lufthansa, Air France ve Rus Aeroflot Havayolları Ukrayna hava sahasını kullanmayacaklarını açıkladı. Tel-Aviv- Moskova seferini yapan Rus Transaero Havayolları’na ait yolcu uçağı rotasını değiştirdiği de görüldü.