AYDIN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit’in, zimmetine para geçirdiğine dair verilen 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Yaklaşık 4 aydan bu yana aranan Akşit’in, birliğin Ekim, Kasım ve Aralık ayı toplantılarına katılmaması nedeni ile başkanlık görevine son verildiği açıklandı.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Selahattin Çetindoğan ve Birlik Genel Sekreteri Mustafa Çağlayan Birlik binasında yaptığı basın toplantısı ile Hulusi Akşit’in başkanlığının düştüğünü açıkladı. Birlik Başkan Vekili Selahattin Çetindoğan, şu açıklamayı yaptı:
"Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanımızın başına gelen malum olaydan dolayı odamızda bir belirsizlik mevcuttu. 5362 sayılı kanunun 52 ve 54’üncü maddelerinde, ’3 ay oda üyeleri ve başkanların oda, birlik toplantılarına iştirak etmemeleri durumunda üye ve başkanlık görevine son verilir’ ibaresi gereği Hulusi Akşit’in görevine son verdik.”
Çetindoğan, Mayıs ayında yapılacak seçimlere kadar başkanlık görevini kendisinin yürüteceğini açıkladı. 9 kişilik yönetim kurulu olarak geçici başkanlık için seçim yaptıklarını kaydeden Çetindoğan, 7 oy alarak geçici başkanlığa seçildiğini ve sonucu tüm Federasyon, Konfederasyon ve tüm kurumlara bildirisini yaptıklarını bildirdi.
"AĞABEY VE BABAMIZ GİBİYDİ"
Hulusi Akşit’in, görev süresi boyunca oda çatısı altında birleştirici bir rol üstlendiğini kaydeden Çetindoğan, şöyle konuştu:
"Başına gelen bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Allah, kimsenin başına vermesin. Bu camianın içerisinde 2001 yılından bu yana değişik görevlerde bulunan birisi olarak birliğimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Esnaf Odaları birliği bünyesinde bulunun 86 odanın seçim süreçlerini tamamlayıp Mayıs’ta da Esnaf Odaları birlik başkanı seçimi için sandığa gideceğiz. Bu birlik seçimini de çok fazla kargaşa yaratmadan çok fazla aday çıkarmadan gerçekleştirmek istiyoruz."