ESKİŞEHİR'de, Büyükşehir Belediyesi ile ETİ Gıda şirketinin işbirliğiyle yapılan 'Sualtı Dünyası' adlı dev kent akvaryum, törenle hizmete açıldı.
Sazova Mahallesi'ndeki Bilim, Kültür ve Sanat Parkı'ndaki Hayvanat Bahçesi kompleksi içerisinde yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapılan Sualtı Dünyası'nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Valis Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ETİ  Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı ile çok sayıda davetli katıldı. 
Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, böyle bir kent akvaryumunu kurmayı uzun yıllardır hayal ettiğini söyledi. Büyükerşen şöyle konuştu:
"Eskişehir, hep, farklı insanların birbirine temas edebildiği, dokunabildiği bir şehir oldu. Bu sayede Anadolu'nun ortasında bir barış adası olarak kaldı. Eskişehir'in bu değerli özelliğini koruyup geliştirebilmek, başkan seçildiğim ilk günden beri ilk önceliğim oldu. Parkları, farklı kesimlerin birbirine temasını sıklaştıracak mekanlar olarak tasarladık. 
İnsanları başka canlılarla da buluşturmak gerekiyor. Başka canlılara da dokunabilmeliyiz, onları da tanıyabilmeliyiz ki, sadece birbirimizle değil, doğayla da barışık bir halde yaşayabilelim. Sualtı Dünyası, uzun zamandır gerçekleştirmek istediğim bir hayalimdi. Bu tesisi açıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum."
ESKİŞEHİR'E 5 YILDA 28 MİLYON TL YATIRIM
ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı da konuşmasında Eskişehir'e 5 yıl içerisinde 28 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti. Kanatlı, "Eskişehir'in sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla pek çok alanda şehrimize yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Son 5 yılda Eskişehir'in gelişimi için gerçekleştirilen projelere 28 milyon liralık bir fon ayırdık. Hacı Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, ETİ Arkeoloji Müzesi bunlardan bir kaçı. Ayrıca uzun yıllardır şehrimizin en önemli temsilcilerinden olan Eskişehirspor'un da destekçisiyiz. Şehrimize eğitimden turizme, kültür sanattan spora kadar birçok alanda kazanımlar sağlamaya gayret ediyoruz" dedi. Yapılan konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı'ya plaket verdi. Ardından Sualtı Dünyası, kurdele kesilerek açıldı.  
--- KUTU ----

84 farklı balık türü yer alıyor
2011 yılında projelendirme çalışmalarına başlanan 'Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası' Türkiye'de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olma özelliğini taşıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 6.5 milyon lira, ETİ Gıda'nın da 3.5 milyon lira katkılarıyla gerçekleşen sualtı dünyasının yapımı 2.5 yılda tamamlandı.
3 bin 200 metrekarelik alana kurulan ve 2 bin 350 metrekarelik kısmını akvaryumun oluşturduğu sualtı dünyasının 850 metrekarelik bölümünde ziyaretçiler için hediyelik eşya ve kafeterya alanları bulunuyor. Teraryum, Dokunma akvaryumu, Tropikal akvaryum, Amazon nehri ve Mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Sualtı Dünyası'nda 84 farklı türden toplam 2 bin 150 adet balık ziyaretçilerle buluşuyor. Misafirlerini Türk karasuları (Kuzey Ege), Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile tanıştıran Eskişehir Büyükşehir belediyesi ETİ Sualtı Dünyası, tek seferde 400, bir günde ise 3 bin 500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip. Eskişehir Büyükşehir belediyesi ETİ Sualtı Dünyası, birçok farklı aktiviteye de ev sahipliği yapacak.
Çocukların gece tünelde uyku tulumları ile konaklayarak sualtı canlılarının davranışlarını inceleyebilme imkanına kavuşacağı akvaryumda aynı zamanda okullar için eğitici seminer aktiviteleri, okul gruplarına belli saatlerde sualtı belgeseli izletilmesi gibi etkinlikler düzenlenecek. Haftanın 7 günü 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak akvaryumda bilet fiyatları yetişkinler için 3 TL, öğrencilere ise 2 TL olacak.