ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park içerisine yaptırdığı 350 metrelik yapay plaja, başta Ankara ve Konya olmak üzere çevre illerde oturanlar yoğun ilgi gösteriyor. Yüksek Hızlı Tren ile (YHT) çok sayıda kişinin Ankara ve Konya'dan günübirlik Eskişehir'e gelerek plajda yüzdüğü belirtildi.
Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içerisinde bulunan yapay plaj, Ramazan ayında da ilgiyle karşılaştı. Kadın ve aileler ile yalnız gelen erkekler için ayrılan 2 bölümün bulunduğu plaj gün boyunca dolup taşıyor. Plaja Eskişehir ile karşılıklı YHT seferlerinin olduğu Ankara ve Konya'dan da yoğun ilgi olduğu belirten Büyükşehir Belediyesi Plaj ve Havuzlar idari sorumlusu Ercan Turan şöyle konuştu:
"Bu yıl plajın altıncı senesi. Plajımız her geçen sene daha da ilgi görüyor. Sadece Eskişehirliler değil çevre illerden de plajımıza geliyorlar. Özellikle Yüksek Hızlı Tren seferlerinin olduğu Ankara ve Konya'dan birçok kişi günü-birlik plajımıza geliyor. Kütahya, Bilecik'ten de buraya geliyorlar. Bu yıl plaja gelenler arasında Suriyeliler, Iraklılar, İranlılar ve Araplar da var. Eskişehir'i gezmeye gelen turistler de plajımızı ziyaret ediyor."
Büyükşehir Belediyesi'nin yapay plajı haftanın 7 günü 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Plaja giriş ücreti hafta içi 5, hafta sonları ise 10 lira. 15 soyunma kabini, 150 şezlong ile 2 cankurtaran kulesinin bulunduğu plaja kadın ve çocuklar daha fazla ilgi gösteriyor. Plajın orta bölümünde yer alan olimpik yüzme havuzunda ise 6-17 yaş arası çocuklara yüzme eğitimleri veriliyor.

FOTOĞRAFLI