ESKİŞEHİR'deki 'Vardiya Bizde Platformu' üyeleri, ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve dövizler taşıyarak 69'uncu kez 'Sessiz Çığlık' eylemini gerçekleştirdi.
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi eski Kılıçoğlu Sineması karşısında her hafta cumartesi günleri toplanan platform üyeleri, hasta tutukluların en kısa sürede serbest bırakılmasını istedi. Platform üyeleri Türk Bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra elerinde 'Orduya uzanan eller kırılsın', 'Savaşmadan komutanlarını esir veren tek ülke Türkiye', 'Terörle savaşan komutanlar hapiste', 'herkes için adalet' ve 'Verilen kararlar hukuk katliamıdır' yazılı dövizler taşıdı.
Emekli Subaylar Derneği Eskişehir Şubesi basın sözcüsü emekli albay Alican Türk, basın açıklamasını okurken şöyle dedi: "İktidar güçlerinin zulmü öyle bir düzeye erişti ki sonunda Yüce Tanrı, onca sabrına rağmen, daha fazla dayanamayarak, zulme uğrayanların yardımına koştu ve iktidar güçlerini birbirine düşürdü. O andan itibaren de iktidar mensuplarının dehşet verici itirafları ortaya saçılmaya başladı. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV ve gizli belge davaları kast edilerek yapılan itiraflarda; orduya kumpas kurulduğu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasa dışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkûm edildikleri, içeride yatan insanların günahsız olduğu en üst düzeyde iktidar mensupları tarafından dile getirildi. İktidar ortaklarıyla birlikte yaptıkları bu zulmü zorunlu olarak itiraf ettiklerine göre, daha neyi bekliyorlar? Özellikle iktidar ortaklarını sırtlarından attıklarına göre, niçin hala gerekeni yapmıyorlar? Bizler bugün, Türkiye çapındaki 69'uncu Sessiz Çığlığımızda; başta iktidarda bulunanlar olmak üzere, sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni hemen yapmasını ve suçsuz olarak tutsak edilen eşlerimizin, babalarımızın, çocuklarımızın, arkadaşlarımızın ve dostlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ayrıca bu süre içerisinde, tutukluların emeklilik ve ayırma işlemlerinin durdurulmasını da talep ediyoruz. Yine, yaklaşık 5 yıldır tutuklu ve ağır derecede hasta olan Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun acilen tahliye edilmesini bekliyoruz."
Milli Merkez Eskişehir İl Temsilciliği tarafından da İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda yapılan basın açıklamasında haksız yere tutuklananların serbest bırakılması istedi. Basın açıklamasını okuyan Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Can Ayday, "Silivri, Hasdal, Maltepe ve İzmir'de yurtseverler suçsuz yere içeride yatmaktadır. Haksız yere içeride tutsak bırakılan yurtseverlerin ve Atatürkçülerin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.